Főétel Pizza Sós falatok

Dolgozók vacsorája

Kolbászos, kéthagymás lepény…

Úgy hiszem, hogy mai rohanó világunkban nem kevés édesanya, feleség számára okoz gondot, hogy munka után már nem igazán jut ideje a főzésre. Márpedig néha igen jól tud esni, ha meleg étel kerül az asztalra, még akkor is, ha az épp nem egy jó adag pörkölt, vagy leves.

DSCF7698_2

Már korábban is készült nálam hasonló étel, de a blogra nem került fel, tegnap viszont B. edzésén Judit épp hasonló receptről áradozott, és már akkor tudtam, hogy a fagyasztóban lévő leveles tészta és a hűtőben lévő ricotta sorsa ebben a receptben fogja végezni.

Kedves Anyukák! Ha épp kifogytatok az ötletből, és időtök sincs, akkor íme egy 5 perc alatt összedobható meleg vacsora, és amíg lefürdeted a gyerekeket, már ki is sült. De bátran készíthetitek baráti összejövetelre is. Úgyhogy hajrá!

Hozzávalók
1 cs. leveles tészta
25 dkg Ricotta
2 ek sűrű tejföl
2 kis fej lila hagyma
1 kk fokhagyma granulátum
kis darab kolbász
bors
1 tojás

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az 5 percet abban az esetben tudjátok tartani, ha a leveles tésztát nem kell nyújtani. Ehhez jó célt szolgál a hűtőpultokban kapható, sütőpapírral együtt kapható, feltekert tészta. Otthon csak kitekered, tepsire teszed (érdemes akkorára tenni, amibe úgy illik bele, hogy egy kis pereme is marad). Ezután kikeverjük a ricottát a tejföllel, az apróra vágott lila hagymát és fokhagymát hozzáadjuk. Beletesszük az apróra vagdalt kolbászt, picit megsózzuk, és borsozzuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós e. Ha kész, hozzáütünk egy tojást (ez segít majd összefogni a picit hígabb mártást), alaposan elkeverjük, és már önthetjük is a tésztánk tetejére. Én itt még megszórtam lenmaggal, de ez elhagyható. Mehet a meleg sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ez idő alatt pedig még számtalan dolgot el is intézhetünk, majd meleg vacsorát tálalhatunk a családnak, akik minden bizonnyal ezt értékelni is fogják!

dolgozók vacsorája

Köszi Judit az inspirációt! 😉

Gyertek Facebookra!

Vélemény, hozzászólás?