Sós pereces-sajtos csirkefalatok

Felejtsd el egy pillanatra a zsemlemorzsát, és használj helyette sós perecet! 😉 Az eredmény: ropogós bulifalatok. Baráti összejövetelre mártogatóssal, vagy főételként bármilyen körettel kínálható. 😉

DSCF2351

Kaptam egy videót Anikó barátnőmtől, és úgy éreztem ki kell próbálnom. A mai nap nem hiszem, hogy a legalkalmasabb volt rá, mert minden ellenem fordult. De azért készült pár kép, nézzétek el nekem, hogy messze nem tökéletesek, de időközben elfogyott az alapanyag (megettük), így nem volt időm újrázni. 🙂

DSCF2266

Hozzávalók
10 dkg sós perec
8 dkg sajt
(pl. gouda)
kb. 80 dkg csirkemell
só, bors
liszt
(panírozáshoz)
2 tojás + tej
(panírozáshoz)
olaj
(sütéshez)

A perecet és a reszelt sajtot tegyük aprítógépbe, és zúzzuk kissé darabosra. (Figyeljétek, mert ha sokáig járatjátok a masinát, akkor finom morzsás lesz, és nem lesznek a bundában ropogós perecdarabok. Én az elején így jártam.)

DSCF2268

Ezért én mozsárban még törtem egy kis perecet durvára, és reszelt sajtot is adtam még hozzá, hogy meglegyen a rusztikus külseje a kisült falatoknak.

DSCF2339

A csirkemellet vágjuk fel kisebb darabokra, majd sózzuk, borsozzuk. Kicsit hagyjuk állni.

DSCF2272

A csirke darabokat bepanírozzuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, végül pedig a sajtos pereces törmelékbe.

DSCF2354

Forró olajban, közepes lángon ropogósra sütjük. Tejfölből, kevés őrölt fokhagymából és paprikakrémből készült mártogatóssal ettük. 🙂 Köszi Ancsi, nagyon finom lett! 😉

DSCF2385_2

Pihe a Facebbok-on itt! 🙂

Csatlakozz az ország legnagyobb táborával bíró receptes oldalhoz, a Receptneked.hu-hoz! 🙂

Szólj hozzá!