Főétel Húsos Főétel Pékáru Pizza Sós falatok

Bolognai táska – gyorsan, egyszerűen

Ez itt egy bombabiztos, maradékhasznosító recept, de készíthetitek szánt szándékkal is, hogy csak azért készítetek egy kiadós bolognai tölteléket, hogy ilyen fincsi töltött táskákat kapjatok. 😉

töltött papucs

Nálunk a maradékhasznosítás lépett életbe, a bolognai ragu 3. napján, amikor már lusta voltam újra tésztát főzni, meg tudom, hogy ugyanabban a formában a család sem szívesen eszi ugyanazt az ételt 3 napon át. Kidobni viszont nem szabad, tehát ilyenkor jöhet jól az átalakítás. Előszedtem a jól bevált pupusa tészta receptet, begyúrtam röpke 3 perc alatt, és már töltögettem is meg az isteni finom bolognai szósszal. Ha nem maradékhasznosítás gyanánt készülnek ezek, akkor nagyjából 25 dkg húsból készült bolognai szószt bír el a lenti mennyiségű tészta. 😉

Hozzávalók (6 db-hoz)

30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
0,5 dl olíva olaj
1-1,5 dl víz

Töltelék
bolognai ragu
reszelt sajt

A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd langyos vízzel összeállítjuk a tésztát annyira, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. 6 egyenlő részre osztjuk, egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra. Az egyik felére ráteszünk egy adag bolognai ragut, megszórjuk reszelt sajttal.

DSCF6333

Vagy hajtsuk be a 2 rövidebb oldalát, majd a hosszút hajtsuk rá a töltelékre, vagy szimplán kezdjük a hosszúval, viszont akkor körbe mindenhol alaposan nyomkodjuk össze. Egy villával is rásegíthetünk, hogy ne nyíljon szét.

bolognai táska

Egy serpenyőt felforrósítunk, és szárazon, kis lángon megsütjük a táskák mindegyik oldalát. Én a két rövid végére is felállítottam őket, hogy sehol se maradjon nyers.

A táskákat bármivel megtöltheted, tejfölös husival, milánóival, maradék felvágottakkal….

Gyere, csatlakozz Facebook-on is, várlak!

regi

Amit nem találsz meg nálam, megtalálod itt:

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?