Pékáru Sós falatok

Hot dog másképp

Nini! Mi bújt bele ezekbe a réteges, roppanós, vajas, isteni finom kiflikbe?

hot dog

Hot dog másképp, mert a kifli teljesen más, mint a hagyományos, viszont nagyon-nagyon fincsi lesz a végeredmény. A nagyon megszeretett házi vajas tésztához nyúltam, és a gyerekek kedvenc virslijével töltöttem meg. Ezeket a virsliket nagyon szeretjük, és 80% húst tartalmaznak, ráadásként nincs bőre, amit az enyémek utálnak, és mindig le kell a másikról húzgálni. 🙂 És 1 virsli pont belefért 1 kiflibe. Ha normál méretű virslit használtok, akkor vágjátok félbe.

Hozzávalók
35 dkg liszt
1/2 pohár kefir/joghurt/tejföl
(~70 gramm)
1 dl tej
1 tk só
1 kk cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás

10 dkg vaj
tetejére 1 tojás

4 db normál virsli
(vagy 8 db kis méretű)
mustár

A hozzávalókból (a vaj még itt nem játszik!) sima tésztát dagasztunk, majd 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Osszuk 6 egyenlő részre (lehet 8 is, én egyszerűsítettem a folyamatot), és mindegyik gömbit egyforma kör alakúra nyújtsuk ki. Az első tésztakorongra nagy lyukú reszelővel hideg vajat forgácsolunk (gondolatban osszuk el a vajat 5 egyenlő részre), rátesszük a másik tésztakorongot, megint vajforgács, tészta, és így tovább. A teteje értelem szerűen tészta lesz. (Fázisfotó itt!)

Az így kapott minitornyot elkezdjük egy nagy, vékony koronggá nyújtani. Pizzavágóval 8 egyenlő cikkre vágjuk. A cikkeket megkenjük egy kis mustárral a szélesebb felüknél, rátesszük a virslit, majd feltekerjük. A 2 végét csípjük össze, hogy a mustár ne tudjon kiszökni. 🙂

DSCF6319

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire őket.

DSCF6321

Ha másnap szeretnénk sütni, tegyük be éjszakára a hűtőbe. Másnap kenjük le 1 felvert tojással, majd hideg sütőbe téve 180 fokon kb. 25 perc alatt süssük aranyszínűre. Ha azonnal sütnénk, akkor tegyük meleg helyre (sütő 50 fok) 20 percet pihenni, kenjük le 1 felvert tojással, majd szintén 180 fokon 25 perc alatt süssük készre.

Kiflik forrása: http://goo.gl/ULqhLD

Ha egyszerűbb készítésű hot dogra vágysz, így is készítheted:

hot dog

KERESS FACEBOOK-ON!

regi

 RECEPTVERSENY!
Nyerd meg Te a 20.000,-FT értékű vásárlási utalványt!

web

Vélemény, hozzászólás?