BULI KAJA Sós falatok Szilveszter

Omlós sós falatok (aszalt paradicsommal)

A család egyik kedvenc receptjét mutatom meg újra, ezúttal más ízvilággal. Gyakorlatilag elronthatatlan, az állaga szuper, és még másnap is finom. Feltéve, ha marad. Mert nálunk ez nem sűrűn fordul elő.

DSCF0331_2

Az (is) a jó a tésztában, hogy akár 1-2-3 nappal korábban is begyúrhatjuk, és a hűtőben eláll. (Egyébként 5 perc alatt összegyúrható.) Így amikor tudjuk, hogy jönnek vendégek, csak előszedjük, kinyújtjuk, felvágjuk és kisütjük.

Hozzávalók
kb. 50 dkg liszt
25 dkg margarin/vaj
25 g aszalt paradicsom
2 ek olívaolaj
3-4 ek tejföl
2 tk só

1 tojás
reszelt sajt
(pl. gouda)

 Az aszalt paradicsomot egy tálkába tesszük, és az olajjal lelocsoljuk. Így hagyjuk picit állni, majd egy botmixerrel (vagy éles késsel) apróra daraboljuk. Felhasználásig tegyük félre.

A lisztet elkeverjük a sóval, majd a margarinnal/vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Ha már jó morzsalékos a tészta, hozzáadjuk a többi hozzávalót is (az aprított paradicsomot az olajjal együtt). Összegyúrjuk, és felhasználásig fóliába csomagolva hűtőben tároljuk. (Ha azonnal sütnénk, akkor egyből nyújtsuk ki.)

Felhasználás előtt lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. fél cm vastagra a tésztát. A tetejét kenjük le tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Vágjuk a kívánt méretűre (én most kis négyzeteket szabtam).

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Ha tetszett a recept, gyere Facebook-ra is. Ráadásul most tiéd lehet a
2, HahoPihe logóval ellátott bögre egyike! 😉 /Részletek Facebook-on/

regi

Még több recept a Receptneked oldalán! 😉

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?