Desszert Pékáru

Tejbegrízes-kókuszos csigák csokival

Krémes, csokis, kókuszos, extra finom és még gyors is. Kell még több ajánlás ehhez a csigához? 🙂

Egyre ritkábban sütök. Sajnos így alakult. Pedig szeretek alkotni, de folyton versenyt futok az idővel. Aztán olyat is kitaláltunk, hogy nem eszünk semmiféle cukros-édeset, így próbálok elzárkózni a sütiktől addig, amíg nem “tanulok meg” egészségesebb sütiket is gyártani. De azért a gyerekekért néha muszáj. Így alakult ez a minap este is, amikor úgy éreztem, eljött az idő, hogy reggelit készítsek nekik. Oké, ez most úgy hangzott, mintha amúgy sose kapnának reggelit. 🙂 De kapnak, csak nem ilyet. Általában egy tál müzlivel ők elvannak indulás előtt, és eléggé ragaszkodnak is ehhez a felálláshoz, de néha azért sikerül kizökkenteni őket.

Amikor este 8kor jut eszedbe, hogy süss valamit, és már aludni is szívesen mennél, vagy olvashatnékod van, akkor abszolút kapóra jönnek a már jól bevált TanteFanny tészták. A felhasználásuk pedig ezer féle lehet. Ezúttal tejbegrízesre álmodtam be, és B. kedvéért kókuszt is tettem bele, mert azt nagyon szereti. 🙂

Hozzávalók
1 csomag TanteFanny leveles tészta
3 dl tej
30 g búzadara
20 g kókuszreszelék
cukor ízlés szerint
csipet só
5 dkg étcsokoládé

A tejet egy csipet sóval melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a kókuszreszeléket és némi cukrot. Folyamatosan kevergetve (hogy ne legyen csomós) sűrűre főzzük, majd félretesszük kihűlni. (Amíg meleg, tehetünk hozzá porcukrot, ha nem lenne kóstolásra elég édes.)

Ha kihűlt a massza, a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A leveles tésztát csak tekerjük ki. Kenjük meg a tejbegrízes keverékkel, egyenletesen oszlassuk el rajta. Az étcsokit vágjuk nagy konyhakéssel (vagy késes aprítóval) darabokra és ezzel szórjuk meg a megkent tésztát.

Óvatosan tekerjük fel és egy éles késsel vágjunk kb. 2 cm-es szeleteket. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és a forró sütőbe téve süssük szép világosra (kb. 20 perc). Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Szereted a tejbegrízt? Nézd meg ezt a 6 egyszerű receptet még!
(KATTINTS A FOTÓRA!)

HahoPihe Konyháját keresd a Facebook-on, vagy az Instagramon!

A blog felületét a Receptneked.hu biztosítja.