BULI KAJA Sós falatok

Dupla sajtos sós falatok

Baráti összejöveteleknél elmaradhatatlan néhány darab sós falat, úgyhogy hoztam nektek még egyet, ha az eddigiek nem lettek volna elegek…. 🙂

Vannak olyan receptek, amikhez ragaszkodok. Na ez pl. ilyen. De időnként apró módosításokat végzek el rajta, hogy mégse legyen annyira unalmas. Változik a formája, a feltét, az ízesítés. Néha tejföl, néha túró, néha tejszín kerül bele, néha pedig sajt. Most például sajt. Mégpedig dupla, mert van egyszer a tésztájában és van egyszer a tetején. Elfogyott. Mind. Az ételek gyors eltűnése pedig mindig megerősít minket abba, hogy jó volt, amit csináltunk.

Hozzávalók
25 dkg margarin
30 dkg liszt
2 tk só
15 dkg reszelt trappista sajt
(bármilyen kemény/félkemény sajt jó)
1-2 ek tejföl

Tetejére
1 tojás
reszelt gouda sajt
(bármilyen sajt megteszi)

A puha margarint a liszttel elmorzsoljuk. Sózzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd annyi tejfölt, hogy a tészta összeálljon. Alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva betehetjük 1-2-3 napra a hűtőbe, de süthetjük azonnal is.

A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra. Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval tetszés szerinti formákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük (kb. 15-20 perc).

Facebook-on és Instagramon is megtalálsz, keresd HahoPihe Konyháját!

A blogot a Receptneked.hu támogatja!