…. á lá Tante Fanny 🙂

img_8961_2

Ősszel indultam egy Tante Fanny receptversenyen, amiben hála Nektek, olvasóknak, az 1. és a 2. helyezett is az én receptem lett. Így kaptam egy csomó kész tésztát a Tante Fannytól. Bevallom, szuper jól működnek ezek a tészták, és mivel elég rendesen elúsztam a teendőimmel november/december tájékán, így tényleg kapóra jött a kitekerem, megtöltöm, megsütöm módszer.

Ezek a sós csavarok nagyon gyorsan elfogytak, sima leveles tésztából készültek, gouda sajttal és némi szezámmaggal. Ropogós, omlós, bármelyik vendégségben megállja a helyét.

Hozzávalók
2 csomag Tante Fanny leveles tészta
(dupla csomagos)
1 tojás
15 dkg reszelt (gouda) sajt
1-2 ek szezámmag

A leveles tésztákat felhasználás előtt 5-10 perccel vegyük ki a hűtőből. A sütőt melegítsük elő 220 fokra.

Tekerjük ki az egyik tésztát, kenjük meg felvert tojással és gazdagon szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük rá a másik tésztát, majd enyhén lisztezett sodrófával kicsit nyomkodjuk össze, nyújtsuk el.

Derelyevágóval vágjunk csíkokat. A csíkokat fogjuk meg a 2 végén és ellentétes irányban tekerjük meg. Sorakoztassuk a csavart rudakat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le őket a maradék felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal.

Toljuk be a tepsit a forró sütőbe és süssük a csavarokat szép aranyszínűre, ropogósra (kb. 15 perc).

Facebook-on ITT vagyok.
🙂

Instagramon is megtaláltok! Keressétek HahoPihe Konyháját! 🙂

A blog működését a Receptneked.hu biztosítja.

Szólj hozzá!