Sós falatok Szilveszter

Gyors túrós pogácsa – a buli sztárja!

Az utolsó pillanatban is neki állhatsz, készítheted pihentetés nélkül is, de akár még ma (vagy szilveszter reggelén) begyúrhatod, hogy délután már csak frissen kisüsd a buliba. És nem, nem csalás, se élesztőt, se sütőport nem tartalmaz, bízzatok bennem! 😉

DSCF5392

Köszönöm Nektek, hogy ennyien velem voltatok az elmúlt esztendőben, és hogy ennyien napi szinten jelen vagytok az életemben a hozzászólásokkal, megosztásokkal, privát üzenetekkel. 🙂 Remélem a jövő év is hasonlóan szuper lesz, én igyekszem majd minél több új recepttel megajándékozni titeket, ti pedig cserébe gyertek, és legyetek részesei a blognak, hogy életet adjatok neki, hogy minél többen lehessünk.

Ezzel a szuper pogácsa recepttel kívánok nektek nagyon boldog új esztendőt!

Hozzávalók
40 dkg liszt
25 dkg kemény margarin/vaj
15-20 dkg túró
2 tk só
1 kis pohár tejföl

Tetejére
1 tojás
lenmag/sajt/szezámmag
ha malacot készítünk, a szemének egész fekete bors
A lisztez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a hideg, felkockázott margarinnal/vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a túrót, ezzel is alaposan összegyúrjuk. Végül mehet hozzá a tejföl, mint “ragasztó”, és összeállítjuk a tésztánkat.
Ha kész, tegyük a hűtőbe. (Ha sietünk, ez a mozzanat elhagyható, de akkor figyeljünk, hogy gyorsan gyúrjuk össze a tésztát, hogy a margarin ne puhuljon meg.)

Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk (ne túl vékonyra, mert nincs benne térfogatnövelő), pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal. (Vagy sajttal, szezámmaggal, amivel szeretnétek.) 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Cuki malackákat is formázhatunk a tésztából, a térfogatnövelő hiánya miatt nem fog eltorzulni. 😉
Sziasztok, jövőre jövök! 🙂 – Nem, nem fenyegetés, csak szimpla ígéret! 😉
B.Ú.É.K.
FACEBOOK OLDALAMAT IDE KATTINTVA TALÁLOD MEG! 🙂
CSATLAKOZZ A RECEPTNEKED OLVASÓIHOZ IS, HOGY NE MARADJ LE A JOBBNÁL JOBB RECEPTEKRŐL! 🙂