Főétel Húsos Főétel

Cukkinis-fetás húsgolyók

Gyors, ízletes nyári ebéd, vagy vacsora.

Adott fél kg darált hús a hűtőben, amit nézegetsz egy darabig és rájössz, hogy kiadós étel csak akkor lesz belőle maximum, ha jó sok tésztát kínálva mellé mondjuk bolognait varázsolsz belőle.

Aztán rájössz, hogy nincs sajtod, meg igazából most volt nemrég bolognai. Más kellene. Pl. fasírt. Ez jó, legyen fasírt. De ránézve a hús mennyiségére azt férj önállóan megeszi, max. jut nekünk egy kevés, amin osztozhatunk a gyerekekkel. Á, de van cukkini. Szép nagyok. Pótoljuk ki a húst vele. Aztán miközben a tojásért túrom fel a hűtőt meglelem a fetát is, hát hajrá-hajrá, tegyünk azt is bele. A végeredmény pedig egy igazán könnyű nyári főétel, amiben Férj szerint a hús elveszett, sőt szerinte bele se tettem, szerintem pedig pont annyi volt benne, amennyi kellett és pont. 🙂

Hozzávalók
50 dkg darált hús
10-15 dkg feta sajt
20 dkg cukkini
(reszelve mérve)
1 tojás
só, bors, fokhagyma
petrezselyem
őrölt zabpehely

sütéshez olaj

A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelő lereszeljük. Picit megsózzuk, elkeverjük és hagyjuk állni, hogy kiengedje a levét.

A darált húst sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a morzsalékosra tördelt fetát, a tojást és az apróra vágott friss petrezselymet. Ha a cukkiniből alaposan kinyomkodjuk a levét és ezt is hozzátesszük. Az egészet alaposan összegyúrjuk. Annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy vizes kézzel kis gombócokat tudjunk formázni belőle. Nem kell nagyon keményre készíteni a masszát, mert akkor a zabpehely elnyomja a többi hozzávaló ízét! Gyors mozdulatokkal egy lazább masszából is könnyedén gyúrhatunk gombócokat.

Nedves kézzel megformáljuk a golyókat és sütőpapírra sorakoztatjuk, hogy ne ragadjanak le.

Egy serpenyőben közben kevés olajat hevítünk (nem bő olajban sütjük, mint a rendes fasírtot), majd rádobáljuk a golyókat. Rázogatva, forgatva minden oldalról körbepirítjuk.

Salátával, rizzsel, hasábbal, igazából bármilyen körettel kínálhatjuk.

HahoPihe Konyhája megtalálható Facebook-on és Instagramon is!

Az oldalt a Receptneked.hu támogatja!