Főétel Sós falatok

Férj isteni tojásos reggelije

Egyik hétvégi meglepink volt ez a reggeli Férjtől… Nagyon cuki volt, ahogy titokban készült rá, a végeredmény pedig igazán finom lett. 🙂

DSCF1700_2

Már előző nap kérdezgette, hogy mennyi tojás van itthon, aztán este mikor el kellett mennem, megkért, hogy vegyek toast kenyeret. Kérdeztem, hogy minek, de nem mondta meg. Szombaton kivételesen korán kelt, és hallottam, ahogy “csörög-zörög-matat”… 🙂 De hagytam, had bontakozzon ki. Mire kicammogtam az ágyból, már sütéshez készen állt a reggelink.

Tudom, elég sokfelé kering a neten ilyen, vagy hasonló recept, vele is épp valahol szembe jött, amikor megkívánta. De szerettem volna, ha felkerül a blogra, mert számomra mégis ez a legkedvesebb recept.

DSCF1695_2

Hozzávalók
6 db-hoz
6 szelet toast kenyér
6-12 szelet bacon
6 tojás
kb. 10-15 dkg reszelt sajt
aprított petrezselyem
(opcionális)
vaj a forma kikenéséhez

A muffin forma mélyedéseit picit kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A toast kenyerek közepét egy nagy méretű pogácsaszaggatóval (vagy pohárral, késsel) kivágjuk. A bacont óvatosan a formába tesszük úgy, hogy a forma pereméig felérjen (alul úgyis ott lesz a kenyér). Ha elég hosszú, akkor 1 szelet körbeöleli a formát, ha nem, akkor egészítsük ki.

Belenyomkodjuk a kivágott kenyeret is a formába, kevés reszelt sajtot szórunk a kenyérre, óvatosan ráütünk mindegyikre 1-1 tojást, majd ismét megszórjuk reszelt sajttal. A forró sütőbe téve kb. 15-20 percet sütjük (amíg a tojás meg nem sül a kívánt állagúra – ez lehet valakinek lágyabb, valakinek keményebb).

DSCF1699_2

Én még gyorsan a “lyukas” maradék toast kenyereket kenyérpirítóban megpirítottam, és abban tálaltuk. 🙂 Felnőtteknek (magunknak) aprított petrezselyemmel megszórtuk, gyerekeknek “pucéran” hagytuk. 🙂

Ha érdekel Férj istenien finom töltött csirkecomb receptjei is, a képre kattintva megleled:
(Még a végén ő is gasztro blogger lesz, és kiüt a ringből….)

DSCF9489

Facebook-on is megtalálsz ám, ITT keress, ha szeretnél! 😉

Sok ezer recept között pedig böngéssz bátran a Receptneked oldalán! Ígérem nem fogsz csalódni! 😉