Sós falatok Szilveszter

Sós csigabiga

DSCF0791
A legkisebb tudást sem igénylő nassolni való, vagy vendégváró. Mondjuk ami úgy kezdődik, hogy végy egy kész leveles tésztát, az már nem lehet extra bonyolult. 🙂
Talán egyszer beérik nálam a gondolat, és tettek is követik, hogy magam készítsem el, már a receptet is kinéztem, de még kell egy kis löket…. addig pedig megteszi a bolti.
Ma piac nap volt, tehát a medvehagyma beszerzése adott. és nem, még mindig nem untuk meg, ennek oka pedig szimplán az, hogy alapból szeretjük a hagymát. Úgyhogy amíg a medvehagyma szezon tombol, az újhagyma icipicit háttérbe szorult. Az esti vacsihoz mindig teszek ki egy kis pohárkába megmosott medvehagyma leveleket, és rendre eltűnik a vacsi végére. Igaz csak Férj, és jómagam esszük, illetve esetenként 1 szálat elrágcsál a legkisebb, amit utána valamilyen módon/formában azért visszaad, úgyhogy ő csak a vitaminokat szívja ki belőle 🙂
Már nagyjából mindenki tudja, hogy a medvehagymát hányféle módon lehet hasznosítani, azért néha-néha jövök egy recepttel, ha nem baj.
Hozzávalók
1 cs. leveles tészta
250 gramm natúr krémsajt
jó sok medvehagyma
(ízlés szerint)
pár karika kolbász
(elhagyható)
só, bor, szezámmag
Ha a hűtőből vettük a leveles tésztát, még azt se kell megvárnunk, hogy felengedjen, kicsomagoljuk, lisztezett felületre borítjuk. A megmosott, és megszárított medvehagyma leveleket apróra vágjuk, hozzákeverjük a sajtkrémhez, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kedvünkre tehetünk bele nagyon apróra vágott kolbászt is (ne sokat, mert elnyomja a medvehagyma ízét). Ezt a krémet rákenjük a tésztánkra, feltekerjük, szeleteljük, sütőpapírra pakoljuk, és megszórjuk kevés szezámmaggal. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk (alsó-felső sütés), és pirosra sütjük. Jó étvágyat hozzá! 😉

Vélemény, hozzászólás?