Uncategorized

Töltött csirkecombok

A mai ebédünk Férj által készült…. És nagyon finom volt! (remélem olvassa majd…. 🙂 – nem mintha élőszóban nem mondtam volna el neki, de az írásnak mégis csak nyoma van 🙂 )
Hogy, hogy nem, de ez a második hétvége egymás után, hogy tüsténkedik a konyhában, aminek én nagyon-nagyon örülök 🙂 Ezért is jegyzem be a blogba (meg azért is, mert tényleg hibátlan lett),  hogy véletlenül se szegjem kedvét 🙂 Töltött csirke azért lássuk be, szinte mindenki konyhájában készült már, de tegyük hozzá azt is, hogy ez is egy olyan étel, amit szívesen elkészítünk többször, mert szeretjük és kész. Az én reszortom csupán a combok locsolgatása volt, úgyhogy álljon itt a Férj által összeállított töltelék recept.
 Hozzávalók 4 személyre:
4 szép nagy csirkecomb farrésszel
2 szikkadt zsemle
(áztatáshoz kevés tej)
10 közepes fej gomba
2 szűk maroknyi zöldborsó
2 gerezd zúzott fokhagyma
(vagy fokhagymapor)
2 csapott evőkanál vegeta
2 evőkanál aprított petrezselyem v. zellerlevél
bors 
pirospaprika
2 tojás
sütéshez kevés zsiradék
1/2-1 dl víz
1 fej fokhagyma
só,bors, esetleg egyéb fűszerkeverék
A zsemléket beáztatjuk a tejbe. A gombát apróra vágjuk, hozzáadjuk az összes hozzávalót, legvégén a kinyomkodott zsemléket. Alaposan összegyúrjuk. Ha nem állt össze kellően a massza, még zsemlemorzsát tehetünk hozzá. Az alaposan megtisztított, és befűszerezett combokat bőr alatt a kezünkkel óvatosan felnyitjuk, és ide tömjük be a sok tölteléket. Nem kell félni, ha jól dolgoztunk, a töltelékek a csirkén belül maradnak, és nem folynak szét a sütőben. Ha több lett a belevaló, gombóccá gyúrva csak tegyük a combok mellé azt is. A tepsi aljára zsiradékot teszünk, kevés vizet, és jó sok fokhagymával teleszórjuk. Alufóliával lefedjük az egészet, és 200 fokos sütőbe tolva 1 órát sütjük letakarva. Ezután leszedjük a fóliát, és még kb. fél órát pirítjuk 220 fokon. Időközönként locsolgassuk. 
A köretet mindenki kitalálhatja hozzá, mit szeretne 🙂 Mi rizibizivel és jégsalátával ettük. Jó étvágyat hozzá! 😉

Vélemény, hozzászólás?