Uncategorized

Túrókrémes kosárkák kezdő konyhatündéreknek

Ezekkel a tavaszt idéző töltött kosárkákkal nem nyúlhatunk mellé. Mindamellett, hogy mutatós, még laktató is, a medvehagymától igazán finom, és még csak szaktudást sem igényel az elkészítése. Bárki könnyedén elkészítheti, épp ezért ajánlom azoknak a kezdő háziasszonyoknak is, akik még picit bátortalanok a konyhában, de szívesen csinálnának valami jópofát.túrókrémes kosárkák

Az 5 perces túrógolyók után tehát íme egy újabb hipp-hopp vendégváró falat, ezúttal sós, hogy ne csak az édességfüggőknek kedvezzek mindig… Ha előre nyújtott leveles tésztával dolgozunk, akkor bizony ez is 5 perces meló, ha nyújtanunk kell, akkor 7… Remélem ennyi érv meg is győzött mindenkit. A töltelék egy medvehagymás túrókrém, roppant fincsi. Vendégváróként, uzsonnaként is megállja a helyét, esetleg egy egyszerű vacsora címén, de nekem a reggeli tejeskávém mellé esett a legjobban. Nézzük is a hozzávalókat gyorsan, ne locsogjak már mindig annyit…

Hozzávalók
12 lyukú (normál) muffin forma
1 cs. leveles tészta
35 dkg túró
1/2 cs. medvehagyma
1,5 kk só, csipet bors
2 ek tejföl
1 tojás

A leveles tésztát, ha a hűtőpultból vettük, akkor csak kitekerjük, ha a fagyasztott verzió, akkor felengedés után kinyújtjuk. Egy muffin forma minden mélyedését kivajazzuk. A tésztát 12 egyenlő négyzetre vágjuk, és ezekkel a négyzetekkel kibéleljük a forma mélyedéseit. Szépen igazgassuk bele. Jöhet a túrókrém. A medvehagymát (már elvileg a piacon is fel-felbukkan az árusoknál, én még fagyasztottal dolgoztam) apróra vágjuk, hozzáadjuk a túróhoz, sózzuk, borsozzuk, és a tejföllel alaposan elkeverjük. Kóstoljuk meg, hogy elég ízes e. Ezután hozzáütünk egy tojást, és ezzel is alaposan eldolgozzuk. Már kanalazhatjuk is a tésztára, egyenlően osszuk el a 12 kosárkába a krémet. 200 fokos sütőbe toljuk, és a tészta pirulásáig sütjük. (Kivételesen nem mértem az időt, de kb. 20 perc lehetett.)

Tipp: a medvehagyma helyett apróra vágott lilahagymával is készíthetitek, vagy jó sok metélőhagymával. Ha van koktélparadicsomunk (vagy nem túl nagy méretű normál), akkor ezt felkarikázva rátehetjük a túró tetejére, a színe mindenképp feldobja a kosárkánkat.

túrókrémes kosárkák

Remélem, ez a szupergyors recept is a kedvetekre lesz. Ha még nem tettétek volna meg, gyertek és csatlakozzatok Facebook-on, hogy első kézből értesülhess az új bejegyzésekről. Keresd HahoPihe Konyháját!

túrókrémes kosárkák

 

2 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?