Desszert Golyók Menü sütés nélküli édességek

Szupergyors 7végi desszert – Áfonyás túrógolyó

Ti el tudjátok képzelni, hogy amiben túró és áfonya van, az ne lenne jó?
Mert én nem. Szerintem ez egy nyerő páros!
áfonyás túrós kekszgolyó

Vendégeket vársz, és úgy érzed nincs elég időd sütni? De mégis előrukkolnál valami finommal, valami különlegessel? Ami ugyanúgy ízlik majd gyereknek, mint felnőttnek? Na ilyenkor jönnek jól a kekszgolyók.

5 perces desszert (nyilván ha sokat gyúrsz, az időtartam nő…), bármilyen vendégségben megállja a helyét küllemileg (is), és valami fantasztikus az íze. Amúgy is nagyon imádom az egyszerűen összedobható kekszgolyókat, láthattatok már twix-golyót a blogon, de készült már narancsos verzió is, és a cake-popért is oda meg vissza voltak a gyerekek.

Ismét egy olyan étel került ki a kezeim közül, amit az itthon fellelhető alapanyagok ihlettek. Az ilyenek mindig sokkal jobban a szívemhez nőnek, és ez így történt most is.

Gyerekeket bevonni lehet, sőt kötelező! 😉

Hozzávalók
10 dkg teljes kiőrlésű vajas keksz
/vagy bármilyen keksz/
15 dkg túró
2-3 ek porcukor
5 dkg aszalt vörös áfonya
2 csapott ek tejföl
hempergetéshez kakaópor

A kekszeket ketté törtem, és beledobtam a késes aprítóba az összes többi hozzávalóval együtt. Fél perc múlva már kész is volt a massza. Vizes kézzel golyókat gyúrtam belőle, és kakaóporban meghempergettem. Ennyi. 😉 Mondhatni gyerekjáték, de az aprítót inkább felnőtt kezek kezeljék! 😉

/Ha túl lágy lenne a massza, amit kaptok, darált keksszel segíthettek rajta, ha pedig túl száraz, és nem áll össze, értelem szerűen a tejfölhöz nyúljatok. De tejföl helyett használhattok mascarpone krémsajtot is. ;-)/

 áfonyás túrós kekszgolyó