Málnás morzsapite

Egyszerű, kevés hozzávalóból összeállítható, mondhatni gyerekjáték az elkészítése. A végeredmény pedig magáért beszél…. 😉

DSCF0164_3

Volt a hűtőben egy tálka szomorú málna, ami már nem volt olyan szép ábrázatú, így sütibe álmodtam. Siettem, így a múltkor bevált nagy kedvenchez, a morzsasüti recepthez nyúltam. Szerettük málnával is. 🙂 Vanília fagyit pakoltam rá, hogy növeljük az összhatást. 🙂

Hozzávalók
kb. 0,5 kg málna
3/4 bögre liszt
3/4 bögre zabpehely
0,5 bögre cukor
csipet só
1 rúd vanília kikapart magjai
12,5 dkg vaj

A málnát mossuk meg, és csepegtessük le a vizet róla. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy piteformába halmozzuk bele a málnaszemeket. A többi hozzávalót dobáljuk késes aprítóba, és zúzzuk morzsásra az egészet. (Kézzel is lehet, így picit tovább tart.)

A morzsából vegyünk ki 2-3 evőkanállal, ezt forgassuk át a málnával, terítsük jól el, és a többi morzsát halmozzuk a tetejére.

A meleg sütőbe betolva 30-35 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a morzsa száraz lehet. Még világosan vegyük ki a sütőből. Langyosan, vagy teljesen kihűlve kínáljuk. Adhatunk hozzá öntetet, fagyit, de önmagában is finom lesz. 😉

HahoPihe Konyhája a Facebook-on itt:

regi

Szeretnél nyerni egy KitchenAid konyhai gépet? Olvasd el, mit kell tenned érte! 😉

04_piros

Szólj hozzá!