Karamellpudingos keksz

A kávétok mellé 1-1 darabka jól fog jönni, de a gyerekek is garantáltan imádni fogják! 😉

DSCF0108_2

A pudingos keksz fogalma már korábban végigsöpört párszor az interneten, én is próbáltam már jó 2 éve, de a blogra csak most került fel. Ezúttal egy karamellpudingos változatot készítettem. Nekem az a tapasztalatom, hogy az íz nem annyira domináns (de persze azért kivehető), viszont egy nagyon finom omlós kekszet kapunk végeredményül, amit nagyon el kell dugni, ha nem akarjuk, hogy azonnal felfalja a család. Nálunk ez itthoni mesenézés közben készült, és gyakorlatilag nem győztem sütni, mert ahogy sült, úgy fogyott. Ezt a párat sikerült megmentenem egy villámgyors fotó erejéig, de már ezt is vitték volna magukkal…. 😀

Hozzávalók
25 dkg puha margarin/vaj
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg karamell ízű pudingpor
(de lehet bármilyen)

A tapasztalatom az, hogy a pudingporok színe akkor jön elő, ha nedvességgel érintkezik. Pl. egy fehér színű, de puncs ízű pudingpor fehér marad, ha erre nem figyelünk.

Így én a margarint/vajat megolvasztom, és amikor már nem forró, ehhez keverem hozzá a pudingport, majd a többi hozzávalót szépen sorban. És beteszem a hűtőbe, hogy összeálljon a massza. Ha megkötött a vaj, utána már lehet csípni a gombócokat, és lapítani a sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy ha ügyesek vagyunk, és alálisztezünk, a tészta nyújtható is, és akkor jöhetnek a cuki kekszformák, amik a fiókban lapulnak. 😉

A sütőt ne felejtsük el előmelegíteni 180 fokra, és a meleg sütőbe tolva a kekszeket nagyjából 15 perc alatt süssük készre.

Forrás

Forrás

Gyere Facebook-ra is, várlak! 😉

regi

Ha még több kekszet szeretnél látni, nézz be a Kekszműhely blogra is! 😉

DSCF0147

És ne feledd, ezen a nyáron a recepted egy KitchenAid robotgépet érhet!!!

04_piros

Szólj hozzá!