Desszert

Sütőtökpudingos-birsalmás-csokis lepény

Helló ősz, helló november, helló Tante Fanny….. 🙂

img_8735_3

 

Nem is olyan régen meglepi csomagot kaptam a Tante Fannytól azzal a felkéréssel, hogy készítsek a csomagban lévő alapanyagokból valami különlegeset…. Egészen pontosan 1 tésztából és a mellette lévő hozzávalókból minimum 2 dolog felhasználásával. Ezek a tészták igazából nekem vannak kitalálva, már sokszor mondtam nektek, hogy érdemes mindig tartani otthon 1-2 leveles tésztát, mert ha valami finomra vágysz, csak kitekered, megpakolod ezzel-azzal és már tolhatod is a sütőbe.

A hozzávalókból egy pudingos, fűszeres sütőtökkrémet álmodtam meg hozzá, egy kis párolt birsalmát és némi csokit. Tökéletes lett… 🙂 Köszönöm a lehetőséget a Tante Fannynak!

Hozzávalók

1 csomag Tante Fanny leveles tészta
1 közepes sütőtök “nyele”
1 tk vaj
3+1 dl tej
fahéj
2 csapott ek pudingpor
1-2 ek méz
1 közepes birsalma felkockázva
1 tk vaj
1 nagy marék csokilencse

A sütőtök nyelét levágjuk, megpucoljuk, majd a húsát apróra felkocázzuk. Kevés vajon kissé megpároljuk, majd felöntjük 3 dl tejjel és puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint fahéjjal és mézzel ízesítjük. A maradék 1 dl tejjel a pudingport csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tökhöz és sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kissé hűlni.

A birsalmát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd a húsát szintén apróra felkockázzuk. Kevés vajon félpuhára pároljuk.

A leveles tésztát kitekerjük, egy méretéhez igazodó tepsibe helyezzük és eligazítjuk. Rákenjük a sütőtök krémet, elosztjuk a tetején a párolt birsalmát és megszórjuk süthető csokilencsével.

220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz vissza máskor is, vagy csatlakozz hozzám Facebook-on!