Uncategorized

Zelleres burgonya krémleves

burgileves_2
Rettentő gyors levest szerettem volna készíteni, ami nem vesz el az időmből többet, mint 10 perc. Ez lett belőle. Még sose csináltam, azt se tudom, hogy a hivatalos verziója ennek milyen is pontosan, időm se volt keresgélni, úgyhogy saját kreációból, a lehető legkevesebb hozzávalóból egy igazán pompás és ízletes ebéd született.
Hozzávalók:
5-6 szem közepes burgonya
1 kis csokor zeller
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
szerecsendió
2 dl tejszín
húsleves alaplé
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A megmosott zellerrel, a fokhagymával és vöröshagymával együtt annyi húsleves alaplével feltesszük főni, ami ellepi. Ízesítjük, és a burgonya puhulásáig főzzük. Kevés szerecsendiót szórunk rá, lehúzzuk a tűzről, majd nekiesünk a botmixerrel. Simára pürésítjük az egészet, hozzáöntjük a tejszínt, és újraforraljuk. Pirított kenyérkockákkal, esetleg reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?