DIY - Csináld magad! Főétel Kelt tészta Pékáru Pizza

Házi pita – gyroshoz (DIY)

Tudom, lehet kapni az üzletekben is, és egyszerűbb azzal dolgozni, de próbáljátok ki ezt, és többet nem veszitek a kissé gumis, ízetlen boltit.

házi pita

Most, hogy már készítettünk házi gyros fűszerkeveréket, mutatom, hogy tudtok pitát is házilag készíteni. Egyszerű, és nagyon finom, mindenképp érdemes kipróbálni! A receptre, mely eredetileg Limarától származik, Nassoló Dettinél bukkantam. Csupán picit több olajat tettem bele, illetve tejjel készítettem, ahogy Detti is.

Hozzávalók
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl langyos tej
2 tk só
csipet cukor
3 ek olíva olaj

A hozzávalókból puha tésztát dagasztunk. (Az élesztőt keverjük el a langyos tejben, úgy adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.) Lefedjük, és duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztjuk, meggömbölygetjük, és még 10 percig hagyjuk pihenni. Ezután kinyújtjuk 2-3 mm vastag korongokká őket, konyharuhával lefedjük, és még fél óra pihit írunk nekik elő. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd mikor már jó forró, a rácsra tesszük a korongokat hármasával (vagy amennyi kényelmesen befér). Kb. 5-6 perc alatt szépen megemelkednek, világos színt kapnak, és szedhetjük is ki őket.

Ha ügyesek voltunk, ilyen szép lyukas pitákat fogunk kapni.házi pita

Házi gyros fűszerkeverék receptje itt:

házi gyros fűszer

HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK OLDAL

regi

A RECEPTNEKED OLDALÁN MINDEN RECEPTET MEGTALÁLSZ!

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?