Főétel Húsos Főétel

Jóasszony szelet

Emberes, kiadós, laktató… ez ellen tuti nem lesz egy pasinak se kifogása, mert hús az van benne, meg még szalonna és hagyma is, tehát minden adott hozzá, hogy ez egy igazán tökéletes hétvégi, vagy ünnepi fogás legyen…

DSCF7412_2

Már idejét se tudom, mikor volt az első alkalom, hogy ilyet készítettem. Természetesen férj kívánságára. És noha néhol zöldborsó is kerül a raguba, nálunk az ki szokott maradni. 🙂 Mi így szeretjük. Igazán gazdag, nem mondom, hogy fogyókúrás, de hogy finom, azt bizton állítom.

Hozzávalók
4 személyre
8 szelet sertéskaraj
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk.

A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra daraboljuk, a hagymát mérettől függően vágjuk nagyobb darabokra.

Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, és mindkét oldalukon megsütjük. (Ne szárítsuk ki őket!) Ha minden hús megsült, tartsuk őket melegen.

Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, dobjuk bele a szalonnát, majd 2-3 perc múlva a hagymát is adjuk hozzá. Pirítsuk együtt őket néhány percig, és tegyük bele a gombát is. Ez elsőre levet fog ereszteni, várjuk meg, amíg a leve elfő, és az egészet pirítsuk le. Szórjuk meg borssal. Sózni nem szükséges, a szalonna eléggé sós. Hintsük meg gazdagon finomra aprított (vagy szárított) petrezselyemmel.

A hússzeletekre halmozzuk rá a ragut, és hasábburgonyával, esetleg krumplipürével, salátával tálaljuk.

Gyere Facebook-ra is, várlak! 😉

regi

Vélemény, hozzászólás?