Főétel Húsos Főétel Te + Én + 3 hozzávaló

Te + Én + 3 hozzávaló

Receptek cukkinivel, tejszínnel és csirkével…

Újabb olvasó adhatott meg a Facebook-on 3 hozzávalót, amiből összejött egy kisebb gyűjtemény. Még mindig remélem, hogy leszünk idővel többen is! Jelenleg is 3 lelkes olvasó osztotta meg velem, és ezáltal veletek az elkészített étel fotóját és receptjét. Illetve ígéretet kaptam, hogy lesz 4. is, amint Emese visszakapja saját konyháját, és ha már kitalálta nekünk ezt a remek 3 hozzávalót, ő sem szeretne kilógni a sorból 🙂

Szerintem remek hármast kaptunk, és egyszerű dolgunk volt, úgy hiszem. Megmutatom, mi készült nálam, és a többiek konyhájában! 😉

Cukkinis csirke nyársak tejszínes zöldbors-mártással

DSCF8826_2

Hozzávalók
csirkemell
cukkini
fűszersó
hagyma

Zöldbors mártáshoz
(Sógor-recept)
1 cs. zöldbors
2 dl húsleves alaplé
1 dl fehérbor
2 dl tejszín

A nyárshoz a csirkét felkockáztam, fűszeres olajban bepácoltam. A cukkinit kockákra vágtam, a hagymát is nagyobb darabokra. Nyársra húztam hagymát, husit, cukkinit felváltva, ahogy épp kedvem tartotta. Parázs fölött, tárcsán, vagy tűzhelyen serpenyőben (kevés olajon) megsütjük.

Zöldbors mártás: a zöldborsot száraz serpenyőben pattogásig hevítjük. Ezután átöntjük egy hőálló mozsárba, és morzsalékosra zúzzuk.

DSCF8800_2

Hozzáöntjük a húsleves alaplevet (húsleves kockából is lehet), valamint a bort, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és alacsony lángon addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ezután kész is vagyunk. Ahogy hűl, tovább fog sűrűsödni. A mártás brutál jó, csípős, pikáns, ízletes, érdemes kipróbálni annak, aki szereti ezt az ízvilágot!

És nézzük a többiek receptjét, igen ígéretes mindegyik! (Az ezekhez tartozó receptet a Facebook oldalam Te + Én + 3 hozzávaló című albumában megtaláljátok ——> ITT!)

Grillezett csirke- és cukkiniszeletek salátával és
tejszínes almaszósszal
Timi konyhájából

Tímea2

Judit cukkinis, tejszínes rakott husija baconbe tekerve
LJudit

Csirkemellszeletek töltött cukkinivel és tejszínes répával
Ilonától
Ilona2

Azt hiszem abban mindannyian egyet értünk, hogy szuper ételek jöttek össze ebből a 3 hozzávalóból. Ha szeretnél csatlakozni a következő heti projekthez Te is, akkor ragadj kötényt és fakanalat, mert Anita máris megadta a következő 3 hozzávalót, amiből készíthettek valami finomságot. A receptet és a fotót/fotókat a hahopihekonyhaja@gmail.com címre várom VASÁRNAP estig!

A következő projekt hozzávalói pedig:

EPER, TEJSZÍN, MANDULA

montázs

Gyere Facebook-ra, hogy mindig értesülj a friss infókról! 😉

Vélemény, hozzászólás?