Főétel Húsos Főétel

Sült libacomb…

… savanyú káposztával és kakukkfüves, héjában sült burgonyával

1450279_611311818910697_647159629_n

Igen, elkészült a tervezett projekt, azaz libát is kaptunk (évek óta lecsúszunk róla), meg is sütöttük, és jól meg is ettük! 🙂

Nem mintha nem szeretném a kihívásokat, sőt…. de vannak dolgok, amiket “minimal art” stílusban szeretünk. Ha többször ennénk libát, akkor talán kísérleteznék vele, de így meghagyom egyelőre másoknak ezt. Hogy mégis egy picit “feldobjuk” az egészet, került hozzá savanyú káposzta, amit már egyszer bemutattam a káposztás csirkénél. A változtatás csupán annyi volt, hogy most nem együtt sütöttem, hanem amíg a libacombok a sütőben pirultak, a káposzta a tűzhelyen készült. Ennek oka pusztán annyi volt, hogy nem jutottunk közös nevezőre Férjjel az elkészítési formát illetően. Ergo készült még párolt lila káposzta is, az Ő kedvéért. És hogy tovább fokozzuk egy picit a “snassz” ízeket, a burgonyát szárított kakukkfűvel szórtam meg, és libazsírral picit megkent tepsiben (néha megrázogatva) arany színűre sütöttem.

4 libacombhoz némi só, bors, és jó sok fokhagyma csak úgy hanyagul rádobálva

(kevés vizet alá öntve, lefedve 1-1,5 órát puhítjuk a combokat 200-220 fokos sütőben, majd kitakarva ropogósra pirítjuk, olykor meglocsolva saját zsírjával)

Majdnem egy egész befőttes üvegnyi zsír sült ki belőle!!! Ehhez felhasználási javaslatot korábbi bejegyzésemben találtok, ITT! Holnapra tervbe veszem a pogácsákat én is… Este pedig megyünk lámpás felvonulásra a gyerekekkel!

Vélemény, hozzászólás?