Főétel Húsos Főétel

Csirkecomb jóasszony módra

DSCF1197_3

Férj szerint amiben nincs hús, az nem is kaja. Ha viszont még a hús mellett van benne szalonna, hagyma, meg egyéb nyalánkságok, akkor az királyság! Így történhetett, hogy az egyik kedvenc étele a Jóasszony szelet. A ragut megtartottam, a húst viszont filézett csirkecombra cseréltem. 🙂

Hozzávalók
6-8 db csirkecombfilé
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj

A csirkecombot sóval, borssal meghintjük, és félretesszük. Addig a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a hagymát mérettől függően negyedekbe, vagy nyolcadokba.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajra téve lepirítjuk. Mivel a combok kicsit vastagabbak, mint pl. a sertéskaraj, ezért én kevés vizet alá szoktam önteni, és lefedem a serpenyőt, hogy legyen ideje belül is jól átpuhulni a húsnak. Ha puha, süssük vissza zsírjára (hagyjuk a vizet elpárologni), és szedjük ki a combokat. Tartsuk melegen!

A serpenyőben visszamaradt olajra dobjuk rá a szalonnát, és kissé pirítsuk meg. Dobjuk rá a hagymát is, és pirítsuk a szalonnával együtt. Ezután mehet bele a felszeletelt gomba is. Levet fog ereszteni, ezt hagyjuk elpárologni róla, majd sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól pirítsuk össze, végül szórjuk meg aprított, friss petrezselyemzölddel.

A ragut halmozzuk a még meleg húsra, és tálalásnál újra megszórhatjuk még egy kevés petrezselyemmel.

FACEBOOK OLDALAMAT ITT TALÁLOD!

A RECEPTNEKED.HU OLDALÁT PEDIG ITT! MÁR TÖBB, MINT 700.000 KÖVETŐVEL, NE MARADJ LE TE SE! 😉