Csokoládés kókusz szelet (főzött krémmel)

Puha kakaós tészta, isteni főzött krémmel és csokival a tetején!

DSCF2406_3

B. nagyon szereti a kókuszt, úgyhogy amikor kókuszos süti készül, az elsősorban miatta készül. 🙂 Férj pl. nem rajong érte túlzottan, H. mindenevő, pont mint az anyja. :-p Mindenféle újévi fogadalmak átsuhantak nekem is az agyamon, hogy mostantól nincs süti, stb. stb., de ha nincs süti, nincs blog, azt pedig nagyon nem szeretném, úgyhogy áttértem a kicsi süti fogalmára. 🙂 Így mondjuk piszok gyorsan elfogyott, a gyerekek semmi perc alatt befalták, férjnek úgy mentettünk meg egy szeletkét belőle, hogy azért mégiscsak megkóstolja. A krém nagyon finom, az eredeti recepthez képest én csökkentettem benne a kókuszreszelék mennyiségét, cserébe viszont kókusztejet használtam. 🙂 Igazán selymes, finom krém lett a végeredmény.

Hozzávalók
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg vaj
2 ek kakaópor
3 ek tej

Krém
4 dl kókusztej (sima tej is jó)
2 ek búzadara
10 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
(ha sima tejet használunk, 15 dkg)
10-15 dkg cukor

Tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
kevés kókuszreszelék

DSCF2419_2

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Tészta készítése:

A puha vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, és alaposan kikeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és 2 részletben ezt is hozzáadjuk. Csomómentesre keverjük. Egy kicsit sűrűbb, ragacsosabb tésztát fogunk kapni. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belekanalazzuk. Enyhén vizes kanál hátuljával egyenletesen terítsük el a tepsiben.

A már meleg sütőbe téve kb. 25-30 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e. Ha kész, hagyjuk kihűlni, illetve amíg sül, készítsük el a krémet.

Krém készítése:

Ha kókusztejjel dolgozunk, elég a kevesebb reszelék, ha sima tejjel, akkor mehet bele a több.

A tejet a cukorral és a grízzel tegyük egy lábasba és kezdjük el melegíteni. Amikor már forró, szórjuk bele a kókuszreszeléket is, és kevergetve főzzük addig, amíg el nem kezd “pöfékelni”. Ekkor húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, és kevergessük addig, amíg teljesen el nem olvad benne. Hagyjuk legalább langyosra hűlni.

Összeállítás:

A kihűlt tésztára kenjük rá a langyos, vagy teljesen kihűlt krémet. A csokit az olajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vagy vonjuk be teljesen a krém tetejét, vagy csak csurgassuk meg. Szórjunk rá még kókuszreszeléket, és hagyjuk állni. (Nem muszáj, de ha a csoki nem dermed vissza, nem lesz szépen szeletelhető, mint ahogy nálam is látható. De házi használatra mit számít? 😀

Forrás

FACEBOOKON ITT TALÁLSZ MEG!

TÖBB, MINT 700 EZER EMBER KEDVELI MÁR A RECETPNEKED OLDALÁT! TE SE MARADJ LE A JÓ RECEPTEKRŐL!
ITT TUDSZ CSATLAKOZNI!

Szólj hozzá!