Desszert Gluténmentes

Kókuszos chia puding

Most, hogy kissé leáldozóban látszik a nagy chia puding őrület – amikor is minden blogon felütötte a fejét – most már én is kiteszek róla egy posztot…. 😀

IMG_6971_2

Igazából a chia mag csak úgy szembejött velem a múltkor az Aldiban, és gondoltam ha már így egymásra találtuk, próbáljuk ki, mi ez a nagy őrület. Amit a kis magokról tudni kell, az röviden annyi, hogy tele van omega-3 zsírsavakkal, különösen gazdag alfa-linolénsavban, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert.

Igazából 3 hozzávalóból elkészíthető a puding, és amiben nem hittem, az az állaga, de be kell valljam, tényleg a pudingra emlékeztet, miután tele szívták magukat ezek a kis apró mákszemnyi golyócskák folyadékkal.

Nekem személy szerint külön felüdülés volt a kis magokra ráharapni a pudingban, bár megjegyzem, hogy ugyanez az érzés a gyerekeknél nem aratott átütő sikert. Végül csokidarabkákkal és kis eperöntettel megbolondítva H. is bevállalta. B., a család főválogatósa köszönte, nem kért repetát. Azt mondta nem rossz, de inkább marad doktorötkernél… 🙂

Na de tényleg, nem elrettenteni akarok senkit, nekem tényleg bejött a dolog, szerintem fincsi és megéri, hogy kipróbáljátok ti is! Hogy pontosan milyen arányokkal dolgozzak, azt a Salátagyárból lestem… 🙂

Hozzávalók
3-4 kis pohárkához
6 ek chia mag
4,5 dl kókusztej
porcukor/édesítő ízlés szerint

Semmi más dolgunk nincs, mint hogy a chia magot beleszórjuk egy tálba, összekeverjük az édesítővel és felöntsük a kókusztejjel. Ezután néhány órára (én egy egész éjszakára) tegyük hűtőbe. Időnként ha arra járunk, keverhetünk rajta.

A pár óra elteltével a magok megszívják magukat a folyadékkal, és létrejön a pudingra emlékeztető desszert. Amit ezután kedvünk szerint ízesíthetünk, díszíthetünk. Mint fentebb említettem, mi “megküldtük” egy kevés eperöntettel és csokival. 🙂

IMG_6964_2

Gyertek bátran Facebook-ra is, nem harapok, szeretem ha sokan vagytok! 🙂

A blog támogatója a Receptneked.hu receptes portál.