Pékáru

Pudingos-csokis csiga túrós tésztából

A jól bevált, villámgyorsan elkészíthető, sütőporos-túrós tészta adta ismét az alapot.

IMG_6948

Amikor elkezdtem dolgozni, tudtam, hogy némileg háttérbe szorul a blog, de azzal nyugtattam magam, hogy jajj, hát heti egyszer belefér egy kis sütés + fotózás. Hát nem egészen úgy alakult, ahogy terveztem, de még nem csüggedek, a munkámat egyelőre nagyon szeretem, és egyszer csak megtalálom az egyensúlyt munka és hobbi között. 🙂 Úgyhogy most kifejezetten örülök, hogy ezek a csiguszok még pont sötétedés előtt kisültek, és le tudtam nektek fotózni. 🙂

Hát, meg kell, hogy mondjam, piszok finomat lettek. 🙂 De tényleg!!!! Eredetileg csokit nem is terveztem bele, de pont jól áll a pudingnak, szerintem így tökéletes, ahogy van. 🙂 Ha ti még azt is meg tudjátok várni, hogy a puding töltés előtt teljesen kihűljön, akkor sokkal szebb csigáitok lesznek, mint nekem, aki türelmetlen volt, és még nagyon melegen kente, ezáltal nehéz volt szeletelni.

A tészta puha, nem lesz száraz, ropogós, nagyon szeretem ezt a túrós megoldást, készült már diósan, fahéjas-rumosmeggyes kivitelben és túró híján tejföllel kakaós csigaként is jó célt szolgált az alaprecept.

Hozzávalók
1 tepsihez

Töltelék
4 dl tej
4 ek cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 nagy marék süthető csokilencse

Tészta
25 dkg túró
10 dkg porcukor
5 ek olaj
1 tk vanília kivonat/aroma
csipet só
1 tk sütőpor
25 dkg liszt
0,5 dl tej

Elkészítése:

A tejet a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ezután félretesszük, és teljesen kihűtjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A túrót a cukorral, az olajjal, a vanília kivonattal és a csipet sóval elkeverjük, a túrót villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet és az egészet alaposan összegyúrjuk.

Lisztezett munkalapon téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a kihűlt pudinggal és megszórjuk a csokilencsével. Feltekerjük, éles késsel ujjnyi szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

A forró sütőbe tolva kb. 20-25 perc alatt szép világosra sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd leemeljük a sütőpapírról. Porcukorral meghintve kínáljuk.

IMG_6956_2

Facebook-on megtalálsz ITT!

A blog támogatója a Receptneked.hu! 🙂 Sok-sok receptet találhatsz itt is! 😉