Gluténmentes Pékáru

Gyors kakaós csiga (GM)

Ha gyorsan szeretnétek valami uzsonnát, vagy másnapra csomagolni valót, akkor olvassatok tovább…. 🙂

Ismét egy olyan receptet hoztam, ami már tesztelve volt korábban, még mielőtt gluténmentes étkezésre lettünk volna kényszerítve…. Az alaptészta tökéletesen működött búzaliszttel. Túrós tésztával készültek az ITT TALÁLHATÓ DIÓS CSIGÁK, vagy tejfölös tésztával EZEK A SZÉP KAKAÓS CSIGÁK.

Nem volt más dolgom, mint a liszteket kicserélni, és 2 napig megvolt a gyerekek reggelije/uzsonnája, sőt jutott nekünk is bőven, mivel dupla adaggal dolgoztam.

Hozzávalók

50 dkg túró
20 dkg porcukor
10 ek olaj
2 tk vanília kivonat/aroma
csipet só
2 tk sütőpor
~50 dkg liszt
(30 dkg rizsliszt volt és 20 dkg SPAR Free from lisztkeverék)
0,5-1 dl tej
Töltelék
10-12 dkg puha vaj
~6 ek porcukor
4-5 ek cukrozatlan kakaópor
A túrót a cukorral keverjük ki alaposan, a rögöket villával törjük össze. Adjuk hozzá a sót, az olajat és a vanília kivonatot, majd gyúrjuk össze a sütőporral elkevert liszttel.
Végül apránként adjuk hozzá a tejet és kezdjük el a tésztát összegyúrni. Amikor már kezd összeállni (ügyeljünk rá, hogy ne legyen kemény, de a kezünkhöz se ragadjon, mert még ki fogjuk nyújtani), szép cipót formázunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 5-8 mm vastagságúra), majd alaposan megkenjük olvasztott vajjal. Rászitáljuk a porcukor felét, majd a kakaópor felét, a másik adag porcukrot és újra a kakaót. Ha maradt olvasztott vajunk, ezzel még kicsit meglocsoljuk, hogy jobban beleragadjon a kakaó és a cukor a tésztába feltekeréskor. Óvatosan feltekerjük, majd 2-3 cm-es szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és a meleg sütőben szép világosra sütjük. (kb. 20-25 perc)
Fémdobozba tettem és másnap reggel is finom puha volt még, sőt a 3. napra is jutott és teljesen rendben volt az állaga. 🙂
Ha megsütötted fotózd le és mutasd meg nekem, mutasd meg az olvasóknak! 😉

Megtaláltok INSTAGRAMon és FACEBOOKon is!

A blogfelületet a Receptneked.hu biztosítja.