Desszert DIY - Csináld magad! Karácsony

Habcsók egyszerűen

Hófehér, ropogós habkarika fára, vagy akár a sütis dobozba…. 🙂

DSCF2089_2

A recept rém egyszerű. Persze mindig akadhatnak problémák, úgy 50-ből 1-szer. 🙂 Bizonyára így történhetett, hogy első nekifutásra gyönyörű szép habpacákat készítettem magunknak…. 😀 Nem vicc, tényleg… persze tudtam én ezt már akkor, amikor a hab nem akart sehogy sem összeállni, de nyilván nem fogok kidobni egy ilyen értékes dolgot, úgyhogy lesz ami lesz alapon megsütöttem a pacákat. 🙂 Aztán elővettem új tojásfehérjéket, és nekiveselkedtem újra a projektnek. És lám-lám, megy ez, mint a habkarikacsapás. 😀

Hozzávalók
2 tojásfehérje
kristálycukor
(2x annyi gramm, amennyi a fehérje)

A tojások fehérjét mérjük le, és kétszer annyi cukrot adjunk hozzá. Tegyük egy mélyebb fém üstbe.

Egy edénybe tegyünk kevés vizet, és kezdjük el melegíteni. Helyezzük rá az üstöt úgy, hogy az ne érjen bele a vízbe! Így, vízgőz felett kezdjük el felverni a cukros tojáshabot. Addig verjük, amíg gyönyörű, hófehér, kemény habot nem kapunk. (Ha kihúzzuk a habverőt, szép fodros marad a hab.)

DSCF2017

A habot csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és karikákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Megszórhatjuk díszítőcukorral, de hagyhatjuk simán is. 50 fokos sütőben kb. 2-2,5 órán át sütjük, amíg kemény nem lesz kívül-belül.

Fémdobozba téve sokáig eláll, de karácsonyfára is tehetjük díszként. 😉

HahoPihe Konyhája Facebook Oldal itt! 🙂

Előétel, leves, főétel, desszert – több ezer recept közt böngészhetsz a Receptneked oldalán! 🙂