Istenien krémes, vaníliás tojáslikőr az ünnepekre. Persze adhatod ajándékba is, még lazán elkészítheted, mert már másnap fogyasztható (de több nap éréssel csak még jobb lesz), viszont akkor dugd el, mert tényleg annyira jó az íze, hogy rá fogsz járogatni nasi helyett…. 😀

DSCF2040_2

Félő, hogy itt nem marad egy korty se, pedig esküszöm nem szoktunk alkoholizálni, múltkor kibontottunk egy üveg bort, és 1 hónap múlva még 3/4-ig volt…. 😀 De ez tényleg valami isteni, szinte ugyanolyan jó, mint a tavaly mutatott narancsos csokilikőr. Ha van időtök/kedvetek csináljatok ilyet is, olyat is. 🙂 El fog fogyni, ne aggódjatok! 😉

A recept már korábban is szembe jött velem drága Petra blogjáról, úgyhogy ennél maradtam. 🙂

Hozzávalók
5 dl tej
2 dl tejszín
25 dkg porcukor
fél vanília rúd kikapart magjai
5 tojássárgája
2,5 dl vodka
(vagy tiszta alkohol)

Ha zacskós, 2,5 dl-es tejszínt használsz, tedd bele bátran mind, nekem 2 dl-es dobozos van, ezért nem bontottam ki még egyet. 🙂

A tejet és a tejszínt öntsük egy edénybe. Adjuk hozzá a vanília rúd kikapart magjait (ennek hiányában 2 csomag vaníliás cukor is használható), valamint 10 dkg porcukrot. Forraljuk fel, majd tegyük félre hűlni.

A tojások sárgáját a maradék (15 dkg) cukorral keverjük fehéredésig, és apránként adjuk hozzá a már kihűlt tejes-tejszínes keveréket. Jól keverjük el, majd adjuk hozzá a vodkát is, ezzel is keverjük el alaposan.

Szűrjük üveg(ek)be, és hűtőben hagyjuk érni 1 napot. Állítólag 1 hét múlva lesz az igazi, hát majd elmondom, addig is majd letesztelem minden este, hogy tutira tudjam, javul-e az idő múlásával. 🙂

Likőr főzésre fel, gyerekjáték elkészíteni! Arra azért figyeljetek, hogy friss tojást használjatok. 😉

HahoPihe Konyhája Facebook oldala itt! 🙂

Több ezer kipróbált olvasói recept itt! 🙂

 

Szólj hozzá!