DIY - Csináld magad! Érdekességek

Mire jó a befőttesüveg? – Csipkés vázák – DIY

Kevés dologból van annyi egy gasztroblogger kamrájában szerintem, mint befőttes üvegből. Legalábbis az én kamrámra ez tökéletesen igaz. Időnként Dunát lehetne rekeszteni velük. A különös formájúakat, a piciket előszeretettel megtartom, mert bármikor bármire jól jöhetnek. Pl. fürdőszobai kacatjaink rendezésekor is. A nagyobb üvegek egy részétől időszakonként megszabadulok (ha nem én főzök be, akkor egy szomszéd, egy keresztmama, vagy a szelektív gyűjtőben végzik). De így is mindig marad bőven.

DSCF1701_2

Facebook-on aki követi az oldalt, tudja, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Legkisebbünk, Hanna befejezte a bölcsődét, és szeptembertől ő is óvodás lesz. Iszonyú gyorsan repül az idő, de gondolom nem én érzem ezt egyedül…

Most, hogy egy korszak lezárult, elbúcsúztunk. A gondozóktól, Orsi, Juli és Betti nénitől, akik nagyon sokat segítettek Hannának, hogy beilleszkedjen egy aprócska közösségbe. Noha alapból elég önálló kiscsaj, van amiben nagyon megmakacsolta magát, mint pl. a szobatisztaság. Ebben a bölcsi viszont kapóra jött, a csorda szellem hatott, és megtört a jég. Beszéde sokat fejlődött, gyakorlatilag már be sem áll a szája, csak amikor eszik. Nem, szerintem akkor se… 😀 Minden szempontból érett lett az óvodára. Míg tesója az akkori szabályok szerint nem kezdhette meg 3 évesen az ovit (6 nappal lecsúszott), Hanna még be se tölti a 3-at, és kezd. Aprókkal teli csoportba kerül, csupa “alighárom” évesekkel. 🙂

A bölcsis búcsúzásra ajándékkal kedveskedtünk a 3 gondozó néninek, és szerettünk volna valami olyat is adni, ami kicsit egyedi, amit tuti nem visz más szülő. Így készültek ezek a vázák, melyeket színes virágokkal pakoltunk tele. A virágokat Hanna választotta. Csipke borította az üvegeket, a táblácskákat egy helyi kreatív hobbi boltban vettem, a katicákat (Hanna bölcsis jele) és a kötöző zsineget szintén. Én egyből rabjává váltam az üvegeknek, úgyhogy további csipkét fogok venni, hogy saját felhasználásra is készítsek ilyet, illetve ajándéknak mindig és mindenkor tök cuki szerintem.

DSCF1706_2

Hozzávalók 3 vázához
3 befőttes üveg
1 méter hosszú, 10 cm széles csipkecsík
3 x 30 cm hosszú, 2-2,5 cm széles csipkecsík
ragasztópisztoly
fa tábla
kötöző zsineg
filc

A széles csipkét ragasztópisztollyal rögzítjük az üveghez, majd erre a vékonyabbat is. A táblát (előre kifúrt) feliratozzuk, majd rákötjük az üveg szájára. Kész.

Aki a bölcsitől búcsúzott….

DSCF1759

Gasztro témájú blog lévén amennyiben szívesen értesülnél egyszerű, gyors receptjeimről is, kövesd Facebook oldalamat!

Kollázs
HAHOPIHE KONYHÁJA

Vélemény, hozzászólás?