Meggyes Brownie

DSCF1642
Még sose csináltam brownie-t, de ma kedvet kaptam hozzá, mikor megláttam reggel Konyhavirtuóznál az ő epres változatát, ami Teller-Cake továbbfejlesztett verziója. Aztán persze el is gondolkodtam, hogy hisz ez majdnem olyan, mint az általam már bemutatott csokitorta, amit nagyon-nagyon szeretünk. Aztán rájöttem, hogy na azért mégse teljesen 🙂 Szerdai piacolásom alkalmával most némi meggyre tettem szert, tehát adott volt, hogy nálam ez kerül bele. Talán még 3 percig süthettem volna, de féltem, hogy túlsütöm, hisz a brownie-nál erre különösen kell figyelni. Így csak a szeletelés okozott némi gondot, mert nehéz volt kiszedni, viszont fantasztikusan finom, és a savanyú meggy nekem külön jól esik a tömény, de mennyei csokoládéban! Este már iszonyú nagy erőt kellett vennem magamon, hogy ne essek neki. Végül megálltam, de holnap jöhet a következő adag bekebelezése 🙂
Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
11 dkg liszt
csipet só
meggy
Roppant lusta módon (az olvasztós edényem épp a mosogatógépben mosódott) mikróban olvasztottam meg a margarint és a csokoládét külön-külön. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a nem forró margarint, a csokoládét, majd a csipet sót és végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk némi meggyel, és a sütőbe toljuk. 20 perc alatt készre sütjük. Isteni finom! 🙂 Jó étvágyta hozzá, és köszönöm a receptet újra Konyhavirtuóznak és Teller-Cake-nek!
DSCF1653_2