Sajtos, sült rizsgolyó

A főtt rizs kissé elegánsabb, továbbfejlesztett, felturbózott változata. Amellett, hogy mutatós, tökéletes köret az olyan kétbalkezes “rizsfőzöknek”, mint amilyen mondjuk én is vagyok. 🙂

DSCF2435_2

Szeretjük a rizst, a gyerekek is. Majoránnával, borssal, házi ételízesítővel fűszerezve. Egy bajom van, hogy soha, de soha nem lesz olyan állagú, amilyen a nagykönyvben meg van írva. Összeáll. 🙂 Sőt, olyat is tudok, hogy összeáll, de kissé ropog. 😀 És nyilván olyan is sikerült már, ami nem áll össze, de nagyon ropog. 😀 Aztán egy idő után feladtam. Mert rájöttem, hogy igazából sokkal jobb a kissé “ragacsos”, de ízletes rizs, mint a pergős, ízetlen éttermi (vagy menzás) rizs.

Viszont ez a rizsgolyó az, amihez tökéletesen megteszi az a rizs is, amit én készítek. 🙂 Hétvégén a szűzpecsenye kísérője lett ez a sajtos rizsgolyó. Szerencsére ezt is megszerette a család. 🙂

Hozzávalók
60 dkg főtt, ízesített rizs
15 dkg reszelt sajt
1 közepes tojás
só, bors, petrezselyem
(ezeket főzzük össze a rizzsel, de ha utólag ízetlennek bizonyulva, bátran használjuk még az összegyúráskor)
zsemlemorzsa
sütéshez olaj

A főtt rizshez hozzáadjuk a lereszelt sajtot és a tojást. Alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, még ízesíthetjük ízlés szerint fűszerekkel. Ha nagyon ragacsos lenne, zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A masszából enyhén vizes kézzel golyókat formázunk, és megforgatjuk zsemlemorzsában.

DSCF2424

Bő, forró olajban forgatva szép aranybarnára sütjük.

Forrás: http://receptneked.hu/gyors/sajtos-sult-rizsgolyok/

Azért mi a majonézes rizst sem vetjük meg, sőt, nagyon szeretjük, és tökéletes pl. a másnapra megmaradt rizs átváltoztatásához. 🙂

DSCF6474

FACEBOOKON ITT TALÁLTOK MEG!

A RECEPTNEKED OLDALÁN TÖBB TÍZEZER RECEPT, ÉS TÖBB, MINT 700 EZER OLVASÓ VÁR!

Szólj hozzá!