Köret

Burgonyapüréből krokett

Másnapos a krumplipüré? – Krokettbe vele!
Nem szívesen dobok ki ételt, de van az a másik hülye szokásom, miszerint vannak dolgok, amik már nem olyan jók harmadik nap, sőt van néhány igazán kevés étel, ami már másnap sem az igazi. Ilyen például a burgonyapüré. Meg lehet enni, nem rossz, de már nem olyan krémes, mint frissen kikeverve. Így  nálunk másnap már szigorú átalakításokon esik át ez az amúgy remek köret, mégpedig krokett lesz belőle. Hogy épp henger vagy golyó, az teljesen mindegy, a folyamat ugyanaz. Ha pedig akad egy kis maradék spenótunk is, ki ne dobjuk!

DSCF4473

A héten spenót főzelék volt fasírttal. Fasírtból több volt, spenótból kevés. Maradt egy kevés, igazán elenyésző mennyiség, ami már nem felelt meg egy adagnak. Így a fasírt másnap burgonyapürével került az aszaltra, de a püréből is maradt, tehát a harmadik napra megszületett a végső egyesülés, és lettek ilyen szép zöld golyók, amit a fotón láttok. A gyerekek imádták natúr magában.

Hozzávalók
maradék burgonyapüré
maradék spenót (elhagyható)

liszt
zsemlemorzsa
sütéshez olaj

A maradék krumplipürét kissé megsózzuk (a hozzáadott liszt miatt veszít a sós ízéből, ezért kell hozzá a plusz só). Majd annyi lisztet gyúrunk hozzá, amennyivel egy nem ragacsos, puha, szép gombócot kapunk. Ebből lecsípünk kis darabokat és vagy henger, vagy golyó formájúra alakítjuk. Zsemlemorzsában meghempergetjük, és mehet a forró olajba addig, amíg szép ropogós kérge nem lesz.

Facebook oldalamat itt találod!

A Receptneked.hu oldalán is számtalan recept közt keresgélhetsz!

Nyereményjáték a Receptneked.hu oldalán!

Vélemény, hozzászólás?