Köret

Maradékból esti vacsi (Krokett)

 

DSCF3354[1]

A krokett gyerekkorom nagy kedvence, igaz az gyorsfagyasztott változat volt 🙂 Sebaj, én imádtam. Jó is volt (persze nem mind), és lássuk be, nem volt vele macera. Aztán 1-2 éve Tesóm felhomályosított a László-féle krokettről. Ha marad előző napról burgonyapüré, akkor ez ideális a krokett gyártásához. És tényleg! Ezúton is köszönöm, hogy nem tartotta magában a “receptet”. Azóta általában szándékosan több burgonyapürét gyártok, és a fennmaradó részből készül a nassolni való. Köretnek is hasznosítható, hisz elsősorban arra való, én valahogy mégis inkább csak úgy magában szoktam fogyasztani. Keverek hozzá ki tejfölt, (mikor mivel) és már lehet is eltüntetni. Jó étvágyat!

Recept: a maradék burgonyapürét sózd meg (ha nem sózzuk, akkor a végére sótlan lehet, mert sok liszt kerül hozzá, és elveszti az eredeti sósságát), és adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy kézzel könnyen formázható állagú “tésztát” kapj. Ebből kroketteket formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, és már mehet is a forró olajba.

A tejfölt én most szimplán piros arannyal kevertem ki, de fokhagymával, sóval, borssal is finom, esetleg metélőhagymásan, vagy tényleg bárhogy, ahogy jól esik!

Vélemény, hozzászólás?