Köret Saláta

Olívás tésztasaláta

DSCF3235_2

Nem igazán tudtam, milyen köret lesz ebédre, szűkös volt a lehetőségek tárháza… Egy keveset találtam a képen látható tésztából, így erre esett a választásom. Olíva olaj az mindig van itthon, kinyitottam a fűszeres fiókomat, egy kis jégsaláta is volt a hűtőben, lilahagyma a kamrakövön, és egyszer csak kész lett. Na jó, egy kis paradicsom, ha nektek van, azt se hagyjátok ki belőle! Ketteske nagyon imádta, még kész se volt az ebéd, már ott “koldult” a tésztafalatokért…. Be kell valljam, nem néztem, miből mennyit tettem, így az érzésre kell hagyatkoznotok. Én kóstolgattam az olajat, hogy mi hiányozhat még belőle, elég intenzív e. Merthogy nem árt, ha az, ugyanis a tészta önmagában elég semmilyen ízű. Úgyhogy hajrá, dobjuk fel ízekkel!!!

Hozzávalók

kifőtt tészta, pár ek extra szűz olíva olaj, kevés apróra vágott lila hagyma, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, kakukkfű, metélőhagyma, só, bors, 2 tk balzsamecet, jégsaláta, esetleg paradicsom

Semmi más dolgunk nincs, mint az olajat a többi hozzávalóval összekeverni, végül ráborítani a tésztára. Hozzáadjuk a jégsalátát, esetleg paradicsomot, és alaposan összedolgozzuk. Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?