Toszkán kenyérsaláta picit másképp

DSCF3751[1]

Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy kis kenyér, ami már nem volt túl friss, de kezdeni kellett volna vele valamit. Nagyon szeretem a pirított kenyérkockát, akár levesbetétnek, akár önmagában képes vagyok megenni, ha jól van ízesítve 🙂 Úgyhogy megpirult egy serpenyőben némi tökmagolajjal és kevés sóval. És utána jutott eszembe, hogy Anita barátnőmnél már jó párszor ettem Toszkán kenyérsalátát, gyorsan rá is kerestem a receptre. Íme itt az eredeti: Toszkán kenyérsali
Hát az eredetiben nem kell pirítani a kenyeret, de komolyan mondom, szerintem isteni így is, ráadásul nem kell hűtőben állni hagyni, mert ha már megpirítottuk, akkor pont úgy a jó, ha még itt-ott ropog a kenyérkocka, és nem itta be teljesen a levet. És mivel lila hagymám se volt, csak újhagyma, így ennyi még a módosítás. Szerintem isteni, gyors, ebben a melegben pont ideális vacsira. Persze bizonyára nem a férjemnek, de Neki nem is kínáltam fel a lehetőséget, hisz hamar megettem mindet egymagam 🙂 Úgyhogy most egy 1 személyes receptet osztok meg Veletek…

Hozzávalók: 1-2 kisebb szelet kenyér, 3 kisebb paradicsom, vagy 2 nagyobb, 1 újhagyma, 2-3 nagyobb levél bazsalikom, pici gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj

A kenyérszeleteket felkockázzuk, forró serpenyőbe dobjuk, kevés olívaolajjal (nálam most tökmagolajjal) meglocsoljuk, és lepirítjuk. Ha kész, a behűtött paradicsomokat apróra kockázzuk, az újhagymát vékonyra karikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a bazsalikomot felaprítjuk. Ezeket jól összedolgozzuk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal. Nem kell sok, mert a kenyér már szívott magába egy keveset. Hozzádobjuk a kenyérkockákat, jól átforgatjuk, és már lehet is enni. Jó étvágyat! 🙂