Saláta

Édes-ecetes hagymasaláta

Ha terveztek szalonnasütést a hétvégén, ezt ki ne hagyjátok mellőle!

DSCF0112_2

Amikor otthon laktam, anyukám szokott ilyet készíteni sült szalonnához, most meg, hogy már itthon én szoktam. 🙂 És megszerette férj is, meg a mindenevő 3 éves (mindjártnégy) kiscsaj is. Egyszerű, és nagyszerű, arra kell csak figyelni, hogy mielőtt nekiállunk sütni a szalonnát, ezt készítsük elő, mert kell idő, amíg kicsit összeesik, és ettől igazán kellemes íze lesz, és nem lesz erős.

Természetesen sima vöröshagymával is készülhet. Mennyiségi adatokat annyira nem tudok írni, mindig kóstolgatom, és a végső tálalás előtt állítom be az ízét.

Hozzávalók
3 nagy fej hagyma
2-3 mk porcukor
nagy csipet só
1-2 ek fehérborecet
(de megteszi a 10%-os sima ecet is)

A hagymát megpucoljuk, félbe vágjuk, és felszeleteljük. Egy tányérba halmozzuk, rászórjuk a porcukrot (először nem kell sokat, a végén ráérünk az ízét beállítani), és a nagy csipet sót. Villával alaposan átforgatjuk az egészet, és picit félretesszük, hogy kiengedje a levét. Közben néha forgassuk át újra.

Jó 20-30 perc elteltével keverjük át, és adjunk hozzá egy kevés fehérborecetet (a hagyma levét nem öntjük le!). Innentől lehet játszani az ízekkel, hogy ki szereti édesebben, vagy sósabban, ennek függvényében ízesítsük, kóstoljuk.

Cukor helyett használhattok mézet is, még ízletesebb lesz a hagymasaláta! 😉

Vélemény, hozzászólás?