Csokoládés mogyoró Latte mézkaramellel – NESPRESSO párbaj

Egy szuper játékban veszek részt a NESPRESSO jóvoltából. Volt szerencsém kipróbálni, és tesztelni a kávégépüket egy ideig, és igazán finom, ízletes, és ami a legjobb, HABOS kávékat kortyolgathattam, hogy közben kitaláljam, milyen kávéval is lepjem meg az olvasókat. Fogadjátok szeretettel az én általam kreált receptet, és egyúttal kérlek titeket, hogy 2015.08.06. 10.00-tól 2015.08.08. 17.00-ig szavazzatok az én kávémra (ha tetszik) a Nespresso Facebook oldalán. Ezt úgy tehetitek meg, hogy a párbajkép alá odaírjátok hozzászólásban: “Csokoládés mogyoró Latte mézkaramellel”. A szavazók is nyerhetnek ám, egy szuper kávégépet sorsol ki a Nespresso a szavazataikat leadók között, tehát megéri szavazni. Várlak titeket, és köszönöm, ha rám adjátok le a voksotokat! 🙂

nespresso3
(Fotót készítette: Szabó Zoltán)

Olyan igazán őrült sokat nem kellett gondolkodnom, hogy milyen kávét főzzek, inkább az telt időbe, míg kitaláltam, hogy jeges, vagy nem jeges kávé legyen. Végül a nem jeges mellett tettem le a voksomat. Két kedvenc alapanyagomhoz nyúltam, amit bárhol, bármikor szívesen elfogyasztok. Az egyik a karamell, a másik a házi mogyorókrém. Karamellből sokféle létezik, viszont mióta kipróbáltam a mézből főzöttet, nagyon jó barátok lettünk, és szívesen készítem el bármikor, ha egy kis karamelles nyalánkságra vágyom.

A kávét persze bátran készíthetjük bármilyen más karamellel, sőt bolti mogyorókrémet is használhatunk, bár nekem kifejezetten jól esnek az apró, valóban érezhető mogyoródarabok, amik ugye a boltiból hiányoznak, vagyis elvileg ott vannak, de túl tökéletesen krémes, így inkább csak elhiszem, hogy ott vannak, de biztos sose vagyok benne. 🙂

A mézkaramell receptjét itt találod!

Hozzávalók
2 tk házi mogyorókrém
2 tk mézkaramell
1 dl forró tej
0,5 dl félzsíros sűrített tej (4%)
1 kapszula Bukeela Ethiopia (lungo)

1 dl forró tejben elkeverjük a házi mogyorókrémet és a mézkaramellt, hogy egynemű legyen. Az Aeroccino tejhabosítóval a sűrített tejet felhabosítjuk. Egy 3 dl-es pohár aljára töltjük a mogyorókrémes-karamelles tejet, erre rákanalazzuk a sűrített tejhabot, majd egy csőrös kiöntő segítségével a pohár szélénél belecsorgatjuk a frissen lefőtt lungo kávét. A tejhab tetejére pirított, tört mogyorót szórunk díszítés céljából.

A házi mogyorókrém receptjét itt találod!

nespresso1

Gyere Facebook-ra is, szeretettel várlak! 🙂

regi

Szólj hozzá!