Egyéb

Céklás-csokis muffin

Az utóbbi időben a fejembe vettem, ha törik, ha szakad, bizonyos ételeket a családom elé fogok tenni 🙂 Ha nem megy egyik formában, jöhet másikban…. Ennek értelmében a mostani 7végénk kissé Magentásra sikerült. Vettem ugyanis pár darab céklát, hogy családunk legkisebb tagjának tudjak lefagyasztgatni. És ha már cékla, meg egészséges, meg szép színe van, miért ne adjak a többieknek is?
Azt azért minden anya tudja, hogy olyan dolgokba kell ezeket becsempészni, ami tuti nyerő amúgy is. Így készült köretnek nálunk burgonyapüré, ami a céklától gyönyörű csajos színt kapott 🙂 Férj persze kissé furán nézett rá, de csak a színe miatt. Benedek pedig imádta, hogy színe van 🙂 Úgyhogy nyertem. Én, és a cékla.
Ezt követte egy desszert, amely a cukkinis-csokis muffin után már nem is volt olyan meglepő. Ez azért mégse aratott akkora sikert a gyereknél, de szerintem ennek az oka az lehetett, hogy a kisült muffinok már nem voltak olyan szép élénk színűek. Evett belőle így is, de nem annyit, amennyit vártam volna.
A fotó szándékosan a nyers változatban készült, mert tudtam, hogy később már nem lesz meg ez a gyönyörű szín.

Hozzávalók:
10 dkg margarin
12,5 dkg cukor
2 tojás
1 tk sütőpor
csipet só
20 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
20 dkg reszelt, főtt cékla 
1 dl tej

A hozzávalókat összekeverjük, vajazott (vagy papírozott) muffin formákba töltjük, és 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?