Vörösboros, tonkababos szilvaleves

DSCF3187_2

Kaptunk pár szem szilvát apósomtól, de még mindig nem változott meg néhány családtag étkezési szokása. Márpedig Egyeskénél a gyümölcs szinte tiltólistás… 🙁 Így 5 évesen is még mindig az alma meg a banán a jolly joker, illetve az eper és málna, de ezeknek igen rövid a szezonjuk. Viszont levesben elég sok mindent el lehet sütni… akarom mondani főzni ;-)Hogy ne legyen olyan uncsi, vörösborral és tonkababbal készült. Szerintem csúcs! 😉

Hozzávalók

14 db szép nagy szilva, 1 db alma, 1 dl vörösbor, 4 dl víz,1,5-3 dl tej, 5-6 ek cukor, 1 kk fahéj, 1/3 tonkabab reszelve (elhagyható),    1 dl tejszín, 1/2 cs vaníliás pudingpor

A szilva azért van darabban megadva, mert a mérlegem még mindig nem működik, így fogalmam sincs, mennyi volt 😉

A szilvákat megmossuk, a magokat eltávolítjuk. Az almát meghámozzuk, ezt is kimagvaljuk, majd felkockázzuk. Egy lábosba tesszük a gyümölcsöket, rászórjuk a fahéjat, a cukrot, és a reszelt tonkababot. Felöntjük a vízzel, a borral és a tejjel is. Az egészet összefőzzük. Az almát mindenképp apróra vágjuk, mert a szilva hamar megpuhul. Ha felforrt, nekiesünk bormixerrel, és krémesre pürésítjük. Ezután a tejszínben csomómentesre keverjük a pudingport, a leveshez öntjük, és összeforraljuk. Szívem szerint mandulaforgáccsal tálaltam volna, de nem volt itthon. Az egyik gyermek (velem együtt) imádta, a másik délután teszteli 🙂 Jó étvágyat hozzá! 😉