Könnyű borsóleves friss mentával és tejszínnel

Élvezzük, és használjuk ki a friss zöldborsó adta lehetőségeket! A piacon már minden árusnál ott várakoznak a frissen szedett borsók, hogy kibontakozzanak. Készítsetek belőle tejszínes krémlevest, dobjátok fel egy kis mentával, majd szórjátok meg pirított mandulával.

borsó leves mentával

Hozzávalók
1/2 kg borsó (kifejtve)
húsleves alaplé
(vagy víz + kocka)
5-6 mentalevél
2-3 dl tejszín
szeletelt mandula

borsóleves mentával

Én sose bonyolítom túl a krémleveseket. Ezek nálunk pont az egyszerűsége miatt készülnek. A borsót húsleves alaplével felöntjük. Nagyjából 2x annyit használjunk, mint a borsó, tehát jó egy ujjnyival lepje el. Én itt hozzádobtam a mentát is. Összeforraljuk. Nem kell sokáig főzni, a friss borsó zsenge, hamar megfő, azazhogy nyersen is finom, amikor pucoljuk, ugye? 🙂 Botmixerrel pürésítjük. Ha jó a gépünk, akkor nem lesz darabos, de ha aggódunk, akkor érdemes átszűrni, hogy a héj fennmaradjon a szűrőn. Ezután a leszűrt levet (vagy ha nem szűrtünk, akkor az egészet) visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Száraz serpenyőben megpirítottam a mandulát, és tálaláskor ezt szórtam a leves tetejére. Jó étvágyat hozzá!