Őszibarack krémleves túrógombóccal

Ez most itt egy arányok nélküli leves. Fogalmam sincs miből és mennyit használtam. De mivel egyáltalán nem bonyolult, így mégis megosztom. Ilyenkor jól tud esni egy kis hideg gyümölcsleves, nemde? Még Konyhavirtuóznál láttam a jó múltkor egy gyümölcslevest, amiben túrógombócok “úsztak”, és nagyon megtetszett. Most itt volt az alkalom, hogy el is készítsem, igaz őszibarack leveshez adva. Nekem nagyon ízlett. Az, hogy nem szerepelnek pontos mennyiségi adatok a receptben, ne riasszon el senkit! A túrógombóc receptje önállóan is megtalálható a blogomon ITT.
Hozzávalók
Leveshez
kb. 1-1,5 kg őszibarack
2/3 rész tej
1/3 rész víz
fahéj
cukor
Gombóchoz
1,5-2 dl tej
búzadara
15 dkg túró
cukor
A barackokat megpucoljuk, negyedeljük, lábosba dobjuk. Megszórjuk kevés fahéjjal, cukorral, és felöntjük a tejjel meg a vízzel, hogy ellepje, sőt egy picit többet is lehet tenni. Összeforraljuk, bormixerrel átmegyünk rajta, és ha szükséges, még cukorral édesíthetjük.
A túrógombóc se sokkal bonyolultabb. Elővesszük a már jól bevált túrógombóc receptet 🙂 A tejet cukorral feltesszük forrni. Hozzáadunk annyi búzadarát, hogy egy nagyon sűrű tejbegrízt kapjunk. Ha kihűlt, hozzágyúrjuk a túrót. Ha szükséges, szitált porcukorral itt még tudunk édesíteni rajta. Ha kész, apró gombócokat gyúrunk, beletesszük a levesbe, és az egészet jól lehűtjük. Jó étvágyat hozzá!