Tejszínes-tárkonyos raguleves

Egyszerű, gyors, ízletes leves, akár hétköznapi, akár vasárnapi ebédnek szánjuk….

DSCF8643_22

A tárkonynak igazán karakteres íze van, és tejszínnel kombinálva nagyon finom, ízletes levest készíthetünk vele. Általában borsóval szoktam főzni ezt a ragulevest, de ha épp nincs kéznél, akkor se esek kétségbe, mert a kukoricát pont ugyanúgy szeretjük, és az most volt a kamrapolcon.

Hozzávalók
60 dkg csirkemellfilé
olaj
házi ételízesítő
(vagy húsleves alaplé/kocka)
2 csapott ek liszt
(elhagyható)
4-5 sárgarépa
1,5 liter víz
4 dl tejszín
1 kukorica konzerv
(vagy fagyasztott kukorica)
2 tk szárított tárkony

A csirkemellet (de lehet csirkecombfiléből is) felkockázzuk, a sárgarépát karikára vágjuk. Egy fazékban kevés olajat hevítünk, rádobjuk a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát is, kissé együtt pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel és az ételízesítővel, alaposan elkeverjük, ráöntünk egy bögre vizet, és lefedve, közepes lángon főzzük.

Amikor már szinte teljesen puha minden, akkor felöntjük a közben felforralt vízzel (vagy szintén forró húslevessel), beletesszük a kukoricát és a tárkonyt is. Belecsurgatjuk a tejszínt, és az egészet újraforrásig főzzük, ha szükséges még sót, borsot adhatunk hozzá, majd tálaljuk.

Facebook-on is megtalálsz, gyere, csatlakozz te is!

regi

Ami receptet nem találsz meg a blogon, megtalálod itt:

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Szólj hozzá!