Desszert Muffin

Két muffin, egy tészta

Dupla csokis és meggyes-vaníliás muffinok. Mindehhez pusztán egy jól bevált muffin receptre van szükséged. És azt most meg is kapod. 😉

DSCF8232_2

Vannak dolgok, amiken nem szabad változtatni. Legalábbis az alapokon. Azon felül pedig nyugodtan variálhatunk, játszhatunk az ízekkel. Nekem a muffin is ilyen. Pár éve már, hogy rátaláltam a (nekünk) tökéletes muffin tészta receptjére TücsökBogár blogján, és nem tágítok tőle. Tömör, harapható, de nem az a fojtogatós fajta. Enyhén morzsálódós, a kapszliból könnyen kijön, szóval tényleg minden szempontból remek. Ebből a tésztából készült 2 féle muffin egy jótékonysági sütivásárra. Szerencsére mind elfogyott a többi más finom sütikkel együtt, úgyhogy elég sikeres napot tudhattunk magunk mögött. De nézzük a receptet.

Dupla csokis muffin
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
1 tk vanília kivonat
(vagy aroma)
2 tojás
csipet só
20 dkg liszt
2 púpozott ek holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 tk sütőpor
1-1,2 dl tej

Meggyes-vaníliás muffin
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
2-3 tk vanília kivonat
(vagy aroma)
2 tojás
csipet só
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 dl tej
0,5 üveg magozott meggybefőtt
(friss, vagy fagyasztott meggy is jó)

A puha margarint a cukorral kihabosítjuk. Hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a vanília kivonatot, és alaposan elkeverjük. A liszthez adjuk a kakaóport és a sütőport (a fehér muffinnál a kakaópor kimarad értelem szerűen), és a tejjel felváltva adjuk a cukros-tojásos-vajas keverékhez. Alaposan kikeverjük. A kakaós tészta a plusz kakaópor miatt picit több tejet fog felvenni.

A csokis muffinokhoz a kakaós tésztába beleforgatjuk a durvára vágott étcsokit, a fehér tésztába pedig a meggyeket, melyeket én előtte vágódeszkán kissé még feldaraboltam.

A tésztát muffin papírral bélelt formába kanalazzuk (kb. a papír 3/4 részéig), és 200 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere Facebook-ra is,
hogy mindig naprakész legyél!

regi

Keress receptet Magyarország legnagyobb receptes oldalán!

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?