Desszert Farsang

Töltött gyors fánk

Nem a “bolti kispórolt” töltelékes fajta, hanem sokkal finomabb…. 🙂

IMG_4578_2

Készítettem korábban már töltött fánkot (nutellásat), de nem ezzel a módszerrel. Viszont a múltkor láttam AranyTepsinél, és nagyon kézenfekvőnek tűnt a megoldás. Beszéltem is vele pár mondat erejéig, mert voltak apróbb kétségeim. Vagyis csak egy, de az fontos. 🙂 Hogy ezzel a módszerrel vajon mennyire lesz pudingos a fánk? Hisz egy tömör tésztájú édességről beszélünk. De megnyugtatott, és a végeredmény is őt igazolta. A puding utat tör minden kis lyukacskába, és szépen eloszlik a fánk belsejében. Andi szalagos, kelt tésztás fánkkal készítette el, nekem viszont erre most nem volt időm, így a sütőporos tésztához nyúltam. De bármelyikkel is csináljátok, szuper lesz! 😉

Hozzávalók
1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk vanília kivonat
(opcionális)
25 dkg liszt

sütéshez 0,5 liter olaj

Töltelék
4 dl tej
4 ek cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg vaj

A pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat, és amíg el nem olvad, kevergetjük. Hagyjuk kihűlni.

A tojást a tejföllel és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd a sütőporral elkevert liszttel jól összegyúrjuk.

Kinyújtjuk a tésztát kb. kisujjnyi vastagra, és kiszaggatjuk a fánkokat. Forró olajba téve mindkét oldalát megsütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni, és kicsit hűlni.

A kihűlt pudingot habzsákba töltjük. A fánkokat egy hurkapálcával (nekem kínai evőpálcám volt, és az vastagabb, így szerintem praktikusabb volt), vagy bármilyen eszközzel lyukat szúrunk rá úgy, hogy ne szúrjuk át teljesen. A habzsák végét a lyukba illesztjük, és megtöltjük a fánkokat.

IMG_4573

Még tart a farsang, addig egyetek fánkot, amíg meg nem unjátok! 😀

IMG_4582

Facebook-on is megtaláltok, gyertek! 😉

Több tízezer recept között böngészhettek ITT ni… 🙂