Desszert Menü

Nosztalgia krémes

Ki ne szeretné a cukrászdák örök, megunhatatlan kedvencét? Nekem olyannyira kedvenc, hogy ha azzal a céllal indulok el egy cukrászdába, hogy márpedig most olyan, de olyan sütit eszek, amit még soha, akkor is a végén krémes landol a tányéromon. 🙂 Pedig lehet ám ezt itthon is készíteni. Hogyan? Hát így….

nosztalgia krémes

Hát aki szereti a krémest, annak bátran ajánlom! Isteni finom!!! Hozzáteszem, hogy az igazi ízét másnapra nyeri el, ennyi kell neki, hogy szépen összeálljon. Pár óra is elegendő, fini, fini, de mindig másnapra a legjobb 🙂

A recept TücsökBogártól való. Irtó egyszerű, nyugodtan nekiállhat bárki!

Hozzávalók
2 db előre kinyújtott leveles tészta
6 db tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
csipet só
4 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1,15 liter víz
(igen víz, bár én tejjel is szoktam, vagy fele víz, fele tej)

A leveles tésztákat megsütjük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk, ez lesz a krémes teteje. A másikat letesszük egy magas peremű tepsibe (nem árt, ha a tészta akkora mint a tepsi 😀 ), vagy csinálunk neki egy keretet. Itt kapóra jöhet egy állítóható méretű szögletes tortaforma, már néztem is a múltkor talán az Aldiban, már bánom h. nem vettem meg. Mindegy, nekem a tepsi is megtette eddig. A tojásfehérjéket a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd lassan hozzáadjuk a többi vizet is, és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már nagyon sűrű, hozzákeverjük a felvert tojáshabot, és folytatva a kevergetést, még további 3-4 percig főzzük a krémet. Az egészben hagyott tésztára ráöntjük a krémet, majd a négyzetekre vágott “tetőket” szépen rárakosgatjuk. Ha megfelelően lehűlt, szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk. Elhihetitek, nem fogtok csalódni benne! 😉

Gyertek Facebookra, hogy értesüljetek a legfrissebb infókról! 😉

Forrás: TücsökBogár

Vélemény, hozzászólás?