Főétel Zöldséges Főétel

Karfiolos húspogácsa – gyors vacsora a családnak

Amikor a zöldség igazán különlegessé teszi, és feldobja a rém egyszerű fasírtot….
Nagyon szeretem ezeket a gyorsan összedobható vacsikat/ebédeket, gyakorlatilag többre nagyon ritkán jut időm/energiám két gyerek mellett. De ezt kár ecsetelnem, gondolom nem én küzdök ezzel a gonddal egyedül. 🙂 Néha persze mi is kirúgunk a hámból azért, nem kell szentnek tartani. Mindenkinek piszok jól tud esni, ha egyszer-egyszer más főz helyette. Még akkor is, ha az épp nem a férj/anya/anyós, hanem egy, a foodpanda listájában fellelhető közeli étterem, pizzázó, amelyikben maximálisan megbízunk. Ha azonban mégis van időnk, legalább fél órácskánk, akkor könnyen összedobhatunk egy ilyen zöldséges húspogácsát, ami egy könnyű salátával bárhol, bármikor megállja a helyét.
DSCF1233
Mióta beköszöntött a tavasz, folyamatosan friss zöldségekre vágyom, hogy megvehessem őket a piacon. Mindig nagy bajban vagyok, mert a család fele nem zöldségbarát. Vagyis Férj még inkább jobban, de Egyeske vitamintablettákon él. Még nem sikerült megfejtenem a titkát, hogy miért bojkottál bizonyos ételeket. Ketteske bezzeg bármit hajlandó megkóstolni, ma pl. talált egy szép nagy nyers babot a piacon (hol máshol, mint a földön), azt is a szájából kellett kivadásznom…. De eszik ő hagymát, megkóstolja a kolbászt, szalonnát, a kenyérre kenhető összes létező krémet, és minden nyers zöldséget. Vele talán nem lesz bajom, majd maximum tinédzser korában, ha esetleg nála is beköszönt a “jajj, fogyókúráznom kell” korszak. (Ne így legyen…)
Szóval Férj 2 nagy ellensége a zöldségek terén a brokkoli és a karfiol. Na meg a kelkáposzta. Én viszont nagyon szeretem mindet, így néha próbálkozok…. a múltkor végül sikert is aratott a karfiolos fasírt, így most ezt ismételtem meg, csak most nem zsemlemorzsába forgatva és bő olajban sütve, hanem kevés olajon húspogácsaként. .
Hozzávalók
1/2 kg darált hús
pár rózsa karfiol
1 közepes hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
só,bors
(és a jelenleg elmaradhatatlan medvehagyma 🙂
A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük a tűzhelyre sós vízben főni. Ha kész, lecsepegtetjük, hozzáadtam a durvára vágott hagymát, és a fokhagymát, majd botmixerrel pürésítettem. Ezután jött a hús, a tojás, a fűszerek, és végül annyi zsemlemorzsával, amivel jól formázható masszát kapunk, összegyúrtam. Serpenyőt forrósítunk kevés olíva olajjal, és kb. 1 evőkanálnyi adagokat ellapítunk, majd mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.  Jó étvágyat hozzá! 😉
Ha pedig végképp nincs időtök összerittyenteni a vacsorát, még mindig felhívhatjátok a Foodpandát! 😉
Ha pedig van kedvetek, akkor gyertek, és csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz is, itt:

Vélemény, hozzászólás?