Répás-csokis kekszgolyók dióforgácsban

Mennyei manna…. 

DSCF2397_3

1 kósza sárgarépa volt a pulton, amit vétek lett volna hagyni elsenyvedni…. úgyhogy megmentettem ezekbe a csokis golyókba. 🙂 Mondjuk ettől még nem lesznek ezek vitaminbombák, mert találkoztak némi répával, de sok kicsi sokra megy, tudjátok. 🙂

Hozzávalók
20 dkg darált keksz
1 közepes/nagyobb sárgarépa
2 dl 30%-os tejszín
5 dkg étcsokoládé
1,5 ek kakaópor
(nem cukrozott!)
darált dió a hempergetéshez
(kb. 5-7 dkg)

A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a kekszmorzsával és a kakaóporral. A tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük az előzőleg felaprított étcsokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csoki el nem olvad a tejszínben. Kicsit hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a kekszmorzsához. Jól keverjük össze egy villa segítségével. Kóstoljuk meg, ha nem elég édes, adhatunk hozzá porcukrot, de én anélkül készítettem. Ha jól összeállt, tegyük hűtőbe, hogy kissé összeálljon a massza (kb. 1 óra).

Vizes kézzel formáljunk golyókat belőle, és darált dióban hempergessük meg.

Le ne maradj a jó dolgokról, gyere a Facebook-ra! 😉 Ide katt, és már ott is vagy! 🙂

Több ezer recept a Receptneked oldalán! Keresgélj, meríts ihletet, és ha kedved van fotózd le, töltsd fel! 😉

Szólj hozzá!