Desszert Palacsinta

Csokis-kókuszos palacsinta

Kókuszimádók palacsintája….

IMG_4448_2

B. imádja a kókuszt, bármibe teszem, az abszolút siker, pláne ha palacsintába kerül, mert ez a másik gyengéje. Egy kis aprított csokoládéval bolondítottam még meg, kissé vastagabbra hagyva a palacsintákat. Önmagában is szuper finom volt, nem volt szükség hozzá töltelékre. Aki édesebben szereti, porcukorral meghintheti fogyasztás előtt.

Hozzávalók

12 db-hoz

1 tojás
1 tk étolaj
2 dl kókusztej
4 dl sima tej
2 ek cukor
csipet só
3 ek kókuszreszelék
1 tk sütőpor
25 dkg liszt
5-7 dkg étcsokoládé
sütéshez kevés olaj

A tojást a cukorral, a csipet sóval és az olajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet váltakozva. Közben keverjük mindig csomómentesre. Ha kész, beleszórjuk a kókuszreszeléket és az apróra feldarabolt étcsokoládét. Elkeverjük, és félretesszük 20 percre pihenni. (Kicsit sűrűbb lesz, mint a normál palacsintatészta.)
A palacsintasütőt felmelegítjük, kevés olajat cseppentünk a közepére, elkenjük szilikonecsettel, és a palacsintasütő közepére 2-3 ek tésztát teszünk (magától szétterül picit, de ha mégse, akkor a kanál hátlapjával egyengessük el). Pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
A hagyományos palacsintához képest valamivel kisebbek, viszont vastagabbak lesznek. Önmagában, vagy porcukorral meghintve kínáljuk.
Facebook-on itt találsz meg:
regi
Receptverseny a Receptneked.hu oldalán! Ne hagyd ki, szuper nyeremények vannak! 😉
averseny